24 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La ce "probă" sunt supuşi hackerii care vor să se angajeze la SRI
La ce "probă" sunt supuşi hackerii care vor să se angajeze la SRI

Împrietenirea cu hackeri de calitate este permisă de lege pentru Serviciul Român de Informaţii (SRI), iar recrutarea acestora se face permanent. Una dintre probele la care sunt supuşi hackerii este "vânătoarea de comori", la finalul căreia găsesc un număr de telefon la care răspund ofiţerii. Generalul Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint, a declarat, la un podcast difuzat pe canalul de youtube al SRI, că Serviciul a angajat şi hackeri fără studii, pe care i-a trimis la facultate dacă au vrut să devină ofiţeri, studiile superioare reprezentând o condiţie pentru a fi ofiţer.
Vânătoarea de comori la SRI începe, pentru hackerii care se lasă recrutaţi, cu proba găsirii numărului de telefon la care pot suna, ca să fie apoi angajaţi.
"Avem un treasure hunt pe care îl avem ascuns prin nişte site-uri de-ale noastre, şi cei care îl găsesc şi trec de anumite etape, ajung la un număr de telefon, sună şi intrăm într-un dialog", a explicat şeful Cyberint, Anton Rog.
Şeful Cyberint a mai dat detalii despre angajarea hackerilor care vor să devină ofiţeri, dar care nu au studiile de licenţă finalizate.
"Îi considerăm «white hat», adică hackeri buni. (...) Îi recrutăm de pe băncile facultăţilor, îi recrutăm din mediul de hacking. (...) O singură problemă este la noi. Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate (...) mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta. (...) Un ofiţer debutant la Cyberint câştigă între 5.000 şi 6.000 lei. Nu e rău ca un prim job", a mai spus Anton Rog.


Articole înrudite