28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SUA: Autismul a fost diagnosticat la un copil din 45 în 2014
SUA: Autismul a fost diagnosticat la un copil din 45 în 2014

Autismul a afectat un copil din 45 în Statele Unite în 2014, o rată aproape dublă faţă de perioada 2011-2013, indică un sondaj recent, citat de AFP. Potrivit ultimelor statistici furnizate de Centrele federale americane pentru controlul şi prevenirea Bolilor (CDC), 2,24% dintre copiii americani au fost diagnosticaţi cu autism în 2014, prin comparaţie cu perioada 2011-2013, când aceştia au reprezentat doar 1,25% din totalul copiilor din SUA (sau 1 din 80).

"Schimbări majore au apărut în maniera de a formula întrebările pentru diagnosticarea acestei maladii de origine multifactorială şi preponderent genetică", a declarat Katie Walton, o expertă în autism la Universitatea din Ohio (nordul SUA).

"Tulburările de spectru autist includ în prezent simptome mult mai extinse decât ceea ce numeam noi în trecut autism, deci cred că cifrele înglobează un număr semnificativ de copii care primiseră un alt diagnostic în trecut", a precizat cercetătoarea care nu a fost implicată în sondajul realizat de CDC.

În sondajul prezentat unui număr de 11.000 părinţi, autismul nu mai figurează printre cele 10 maladii trecute în revistă. Părinţii sunt întrebaţi dacă copilul suferă de un handicap mental, iar în cazul unui răspuns pozitiv, li ce cere să răspundă dacă au sesizat tulburări de spectru autist la copiii lor sau vreo altă formă de întârziere a dezvoltării.


Articole înrudite