28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Polițiștii gălățeni, la Noaptea Cercetărilor Europeni 2024
FOTO: Polițiștii gălățeni, la Noaptea Cercetărilor Europeni 2024

După acum am anunțat AICI, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a organizat, pe data de 27 septembrie 2024, "Noaptea Cercetătorilor Reconnect" - ediția 2024.
"Noaptea Cercetătorilor Europeni" este un eveniment care are misiunea de a aduce mai aproape știința de societate și de a crește interesul tinerilor pentru cercetare. În fiecare an, la sfârșitul lunii septembrie, cercetători din 23 de țări și peste 400 de orașe din Europa celebrează prin întâlniri cu publicul contribuțiile științei la dezvoltarea societăţii. În acest an, manifestarea a fost organizată având ca tematică "Știință pentru pace și securitate".
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au acceptat invitația organizatorilor și au instalat laboratoare criminalistice și pentru siguranță rutieră, în cele două locații în care s-a desfășurat evenimentul. Toți cei prezenți și curioși au putut preleva amprente, pentru a le analiza la microscop, dar și alte tipuri de urme, pe care le-au putut studia și analiza utilizând tehnici criminalistice.
"Pentru colegii noștri criminaliști și rutieri a fost o adevărată încântare să cunoască mințile curioase ale celor mici, să răspundă la întrebările acestora și să le fie, pentru câteva ore, îndrumători în științele polițienești", transmite IPJ Galați. FOTO, mai jos!


Articole înrudite