13 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jianu (CNIPMM): 20% dintre IMM-urile Regiunii Sud-Est şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani
Jianu (CNIPMM): 20% dintre IMM-urile Regiunii Sud-Est şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani
Aproximativ 20% dintre IMM-urile Regiunii Sud-Est şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani, a anunţat, la Galaţi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM), Florin Jianu, cu prilejul lansării lucrării ''Carta Albă a IMM-urilor din România 2016'' pentru Regiunea Sud-Est.
Potrivit acestuia, lucrarea este un raport de cercetare care s-a efectuat pe un eşantion de 1.096 de întreprinzători la nivel naţional, dintre care aproximativ 200 din Regiunea Sud-Est.
''Activitatea IMM-urilor investigate a arătat faptul că aproximativ 20% dintre IMM-uri şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani, 60% şi-au menţinut activitatea la aceeaşi parametri, iar aproape 20% şi-au crescut sau amplificat activitatea. Este un procent aproape egal între firmele care şi-au scăzut sau amplificat activitatea economică. Comparativ cu 2015 performanţele economice ale IMM-urilor din Regiunea Sud—Est în 2016 sunt aproximativ egale", a spus Jianu.
Preşedintele CNIPMM a precizat că aproape jumătate dintre investitorii care au participat la cercetare au spus că activitatea economică în 2017 va fi ''stânjenitoare" şi nu au aşteptări favorabile de la anul viitor.
Jianu a mai spus că obiectivele firmelor în 2017 sunt menţinerea afacerilor la dimensiunile actuale, doar aproximativ 9% dintre ele considerând că pot avea o ''extindere accelerată'' a afacerilor, ceea ce arată ''neîncrederea'' în mediul de afaceri.
Potrivit reprezentantului CNIPMM, oportunităţile depistate în Carta Albă pentru perioada următoare sunt creşterea cererii pe piaţa internă, penetrarea pe noi pieţe şi folosirea de noi tehnologii, iar primele trei probleme cu care se confruntă firmele sunt birocraţia, corupţia şi controalele excesive, dar şi lipsa forţei de muncă. 

Articole înrudite