23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cauza morţii lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legişti
Cauza morţii lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legişti

Expertiza medicală în cazul morţii omului de afaceri Silviu Prigoană a fost finalizată. Cauza morţii este un atac de cord, au declarat surse medicale pentru Digi24.
"Expertiza medicală s-a finalizat. Nu mai sunt două ipoteze cu privire la decesul lui Silviu Prigoană. Cauza morţii este acum certă. Potrivit expertizei medicale, Silviu Prigoană a suferit un atac de cord, date fiind şi antecedentele medicale. Deci nu s-a înecat cu mâncare, aşa cum s-a presupus iniţial", a relatat Maria Colciar, jurnalist Digi24.
Reamintim că Silviu Prigoană se afla în restaurantul unei pensiuni din localitatea Şimon, judeţul Braşov. La un moment dat, i s-a făcut rău, iar angajaţii localului au chemat Ambulanţa. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar n-au mai putut să-l salveze.
Silviu Prigoană urma să împlinească în decembrie 61 de ani. Născut pe 22 decembrie 1963, la Gherla, a fost un om de afaceri şi politician român, acţionar principal al Rosal Grup şi fondator al posturilor de televiziune Realitatea TV, Etno TV şi Taraf T. A fost deputat de Bucureşti din partea PD-L, timp de un mandat.
Silviu Prigoană a început să investească masiv în media în 2001, când a înfiinţat Realitatea TV. În 2003, a lansat TV Sport, urmat de Etno TV şi Taraf TV. A deţinut şi 10% din acţiuni din Digital Cable Systems (DCS), care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV. Prigoană deţinea şi licenţe pentru alte două canale, Meteo TV şi Manele TV. Mai deţinea şi Sigma TV şi acţiuni la Teleshop 24.
A fost coproprietar şi la Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. A mai deţinut şi revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic şi RTL (Romanian Television of America), precum şi postul de radio Etno FM. Până în anul 2006 a deţinut şi revista săptămânală Fanatik, cu profil sportiv.
Silviu Prigoană a suferit un accident de muncă, la vârsta de 22 de ani, în 1984, în urma căruia a rămas fără un picior. Pe vremea aceea, omul de afaceri era frigotehnist la o fabrică din Gherla. În urma incidentului, Prigoană a stat în spital timp de trei luni. La un moment dat, după trei operaţii succesive, corpul nu a mai rezistat şi Prigoană a intrat în moarte clinică.
Despre acest episod a povestit de mai multe ori la televizor, afirmând că în experienţa sa nu a văzut nimic din seria celor povestite de unii în aceste evenimente, precum experienţele extracorporale, şi că „lumea de dincolo” s-ar putea să nu existe.
Silviu Prigoană este celebru şi prin relaţia cu Adriana Bahmuţeanu care a ţinut prima pagină a ziarelor tabloide ani de-a rândul. Între ei au existat mai multe procese, căsătorii (nu mai puţine de cinci) şi divorţuri. Au împreună doi băieţi. Dintr-o căsătorie anterioară, Prigoană mai are alţi doi băieţi.
La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales deputat de Bucureşti, pe listele Partidului Democrat Liberal; membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială (până în martie 2012) şi al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi (din martie 2012).
Din septembrie 2012, deputatul democrat-liberal Silviu Prigoană a activat ca independent, fără apartenenţă la un grup parlamentar. În 2012, Silviu Prigoană a candidat la funcţia de primar al Capitalei din partea Partidului Democrat Liberal, mandatul de primar general a fost câştigat, în 2012, de Sorin Oprescu, după ce a candidat la alegerile locale independent, susţinut de USL.

Citeşte şi Bahmu, scandal în noapte la poarta lui Prigoană: «Îmi vreau copiii!» (VIDEO)


Articole înrudite