20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De ce o societate aflată în insolvenţă trebuie să angajeze un avocat
De ce o societate aflată în insolvenţă trebuie să angajeze un avocat

Conform Legii nr. 85/2014 din România, insolvenţa este un proces prin care o societate nu dispune de mijloacele băneşti pentru a plăti datoriile certe, lichide şi exigibile către creditori. Această situaţie poate fi remediată prin implicarea tuturor creditorilor în proces şi parcurgerea procedurilor legale. Există, astfel, posibilitatea ca societatea să treacă prin procesul de reorganizare judiciară în România şi să beneficieze de o soluţie pentru recuperarea datoriilor în România. Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în insolvenţă, reorganizare judiciară şi drept comercial în România, care vă poate îndruma şi asista în procedura insolvenţei în România, respectiv în procedura de reorganizare judiciară în România, pentru a beneficia de redresare financiară în ceea ce priveşte plata datoriilor certe, lichide şi exigibile către creditori.
Avocaţii care activează în cadrul Societăţii Româneşti de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii au o experienţă vastă în domeniul dreptului comercial în România şi în procedura insolvenţei în România. Astfel, un avocat specializat în insolvenţă, reorganizare judiciară şi drept comercial în România poate oferi asistenţă şi reprezentare juridică unei societăţi aflate în dificultate care nu dispune de mijloacele băneşti necesare pentru a plăti datoriile certe, lichide şi exigibile.
Un motiv pentru apelarea la serviciile unui avocat în ceea ce priveşte procedura insolvenţei în România îl constituie posibilitatea prevenirii procedurii insolvenţei în România. Avocatul vă poate asista şi reprezenta în procedura prevenirii insolvenţei în România, respectiv în procedurile de mandat ad-hoc şi concordatul preventiv. Avocatul specializat în insolvenţă şi reorganizare judiciară vă poate asista în negocieri în vederea ajungerii la o înţelegere între societatea debitoare şi creditorii săi, vă poate asista la întocmirea planului de reorganizare a societăţii sau poate propune un plan de reducere a cheltuielilor.
Un alt motiv important pentru apelarea la serviciile unui avocat în ceea ce priveşte procedura insolvenţei în România este reprezentat de îndeplinirea obiectivelor şi intereselor societăţii aflate în dificultate. Avocatul specializat în insolvenţă şi reorganizare judiciară va urmări redresarea financiară a societăţii, reluarea activităţii comerciale şi achitarea tuturor datoriilor către creditori, cu scopul ca societatea debitoare să îşi poată continua activitatea comercială. Astfel, avocatul specializat în insolvenţă, reorganizare judiciară şi drept comercial în România se va asigura că veţi dispune de toate drepturile prevăzute de lege în cadrul procedurii insolvenţei în România.
De asemenea, avocatul specializat în insolvenţă, reorganizare judiciară şi drept comercial în România vă poate asista cu redactarea de contestaţii împotriva tabelului preliminar sau definitiv de creanţe, împotriva activităţilor administratorului judiciar, a hotărârilor adunării creditorilor sau a oricăror măsuri care ar putea prejudicia societatea aflată în insolvenţă în România.
În concluzie, Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii are o reputaţie deosebită în domeniul dreptului comercial în România, asistând numeroase societăţi în procedura insolvenţei în România şi în procedura reorganizării judiciare în România, având un impact semnificativ asupra societăţilor în insolvenţă prin îndrumarea şi asistenţa acestora în procedura insolvenţei în România. Asistenţa şi reprezentarea poate consta în îndeplinirea obiectivelor societăţii, luare tuturor măsurilor necesare pentru a se asigura că societatea dispune de toate drepturile recunoscute de Legea nr. 84/2014, prevenirea insolvenţei, propunerea planurilor de reducere a cheltuielilor, asistenţa la întocmirea planului de reorganizare a societăţii, contestarea tabelului preliminar sau definitiv de creanţe, contestarea activităţilor administratorului judiciar, contestarea hotărârilor adunării creditorilor şi în îndeplinirea oricăror altor demersuri necesare pentru îndeplinirea obiectivelor societăţii. (sursa: Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii)


Articole înrudite