20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai bune jocuri ale anului 2023
Cele mai bune jocuri ale anului 2023

Multe jocuri video ar fi trebuit să aibă deja lansarea în anii precedenți, dar anumiți factori au intervenit în proces, iar 2023 pare a fi anul unor revelări succesive.

Unul dintre cele mai așteptate jocuri din 2021 și apoi din 2022, este acum una dintre cele mai mari lansări ale acestui an. După doi ani de întârzieri, Hogwarts Legacy urmează să fie lansat pe 10 februarie, împlinind dorințele de mult timp ale fanilor Harry Potter de a-și trăi propria fantezie Wizarding World. Jucătorilor li se oferă oportunitatea de a crea un personaj personalizat și își aleg casa dorită înainte de a începe jocul ca studenți în anul cinci la Hogwarts. Dacă îl vei încerca, vei observa cum RPG-ul open-world te plasează în spatele colegilor tăi, ceea ce înseamnă că va trebui să finalizezi misiuni pentru a recupera din mers. Deși există o mulțime de zone de explorat, secrete de descoperit și activități de experimentat, dezvoltatorul Avalanche Software nu a reușit să încorporeze versiuni cu interfață de joc ale anumitor arii de divertisment Hogwarts, cum ar fi Quidditch, Gobstones și Wizard's Chess, dar acest minus este compensat în totalitate prin alte moduri.

Fără îndoială, unul dintre titlurile care iese în evidență și în 2023 este pokerul. Jocul care a evoluat în ultimii ani datorită sosirii sale în lumea online oferă pasionaților ocazia de a avea parte de divertisment de calitate, precum și opțiunea de a deveni jucători profesioniști. Prin câteva click-uri în universul online, completate de multă dedicare, ești școlit în ceea ce privește strategia și regulile de joc, având posibilitatea totodată de a practica sesiune după sesiune. Acest joc de cărți ajută la dezvoltarea multor abilități, una dintre ele fiind disciplina. Important de știut este că ea nu strică nici în alte experiențe de joc.

Printre zecile de jocuri mari care urmează să fie lansate în 2023, unul dintre cele care sunt așteptate cu sufletul la gură este The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, continuarea Nintendo la ceea ce IGN a încoronat drept cel mai bun joc al tuturor timpurilor. Nintendo a păstrat însă misterul asupra unor detalii din această variantă, cel mai probabil pentru a conserva cumva și sentimentul de uimire care a făcut special episodul anterior, Breath of the Wild. Teaser-ul îl prezintă pe Link în aventura de explorare a ținuturilor Hyrule și a văzduhlui vast. Pe 12 mai se va putea vedea mult mai mult decât atât.

Tango Gameworks a lansat din senin HI-FI Rush, joc cu ritm de acțiune, în ultima parte a lunii ianuarie. Jucătorii îl controlează pe Chai, un muzician care luptă pentru eliberarea de o megacorporație excesiv de posesivă. Modul de joc combină lupta strălucitoare, axată pe combo, a unor jocuri precum Devil May Cry, cu elemente de joc ritmic. Tot ceea ce jucătorul întreprinde, de la atacuri la sărituri, precum și fiecare obiect din joc sunt sincronizate cu ritmul muzicii. Cu toate acestea, spre deosebire de calendarul strict al, de exemplu, Guitar Hero sau Dance Dance Revolution, tempo-ul din Hi-Fi Rush servește mai mult ca ghid și oferă jucătorilor libertatea de a experimenta numeroasele mișcări și abilități ale lui Chai.

Șahul este un joc popular și cu tradiție, iar această tradiție continuă și în 2023. Chiar și persoanele care sunt conștiente doar de existența sa, fără să îl fi încercat vreodată, au auzit de aplicația Chess.com. Cu peste 50.000 de tutoriale, puzzle-uri și mini-lecții, ea este cea mai bună modalitate pentru jucătorii noi, de a învăța jocul fără a face nicio investiție financiară. De asemenea, se întâmplă să fie reprezinte și un centru social frecventat de unii dintre cei mai buni jucători de șah din lume și în caliatate de învățăcel poți chiar să primești sfaturi de la maeștrii care folosesc aplicația tocmai pentru a-i învăța pe marii iscusiți de mâine. Bineînțeles, există și moduri online casual și competitive, astfel încât să te poți relaxa în timp ce înveți sau, în funcție de propriul interes, să îți aplici orele de antrenament intensiv în cadrul unui turneu.

Luând în considerare jocurile menționate și toate celelalte care pot fi descoperite în funcție de preferințe și posibilități de acces, anul 2023 este un an promițător și, cu siguranță, distractiv.

2.png


Articole înrudite