20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 04.12.2019
Comunicat de presă 04.12.2019

UAT Municipiul Galaţi participă în calitate de partener în proiectul BLUACT (https://www.bluact.eu/), care a fost aprobat spre finanțare în cadrul programului URBACT III, Apelul de Bune Practici, tema Creșterea Capacității în data de 04 decembrie 2018.

În cadrul acestui proiect, Primăria Municipiului Galați împreună cu membrii Grupului Local URBACT a organizat în data de 14 noiembrie 2019 primul HACKATON, eveniment dedicat dezvoltării ideilor de afaceri în economia albastră. Evenimentul s-a înscris în lista activităților proiectului și a urmărit transferul de bune practici în domeniile Economiei Albastre, respectiv:

- Dezvoltarea avansată a infrastructurii;

- Dezvoltarea de software;

- Tehnologii privind  reducerea emisiilor;

- Sisteme de eficiență energetică;

- Tehnologii avansate de fabricație.

Participanții înscriși  au avut posibilitatea să își dezvolte ideile de afaceri cu sprijinul şi expertiza facilitatorilor din mediul academic și IT, agenților economici locali, specialiștilor în marketing și publicitate, inginerilor etc.

Pe durata evenimentului echipele prezente și-au susținut ideile și au primit feedback, sugestii și recomandări din partea profesioniștilor prezenți la eveniment. Aplicațiile prezentate la HACKATON și care au fost înscrise pe site-ul competiției au fost evaluate de către comisia de evaluare conform Grilei de Evaluare a Eligibilității disponibilă pe site-ul:pe site-ul https://dgi-bluact.ro/regulament-concurs.

În urma analizei din punct de vedere al eligibilităţii, ideile depuse pe site-ul proiectului şi susţinute în cadrul hackatonului au fost declarate admise în etapele următoare ale competiţiei Danube Growth initiative. Proiectele admise vor participa la evenimentul DEMO DAY, unde participanții vor avea ocazia să își prezente ideea de afacere în fața unui juriu independent. Sesiunea va avea loc într-o dată anunțată ulterior din săptămâna 6 - 11 aprilie 2020, când vor putea concura pentru Marele Premiu, constând într-un program de incubare a ideii de afaceri şi un laptop performant.

Următorul Hackaton va avea loc în data de 12 decembrie 2019, la Universitatea Danubius, Bdul Galaţi, nr. 3, corp A, sala Clubul Seniorilor, în intervalul orar 09:30-20:30 iar toți cei interesați să își dezvolte ideile de afaceri sunt invitați să se înscrie pe site-ul competiţiei https://dgi-bluact.ro/inscrieri/ şi să urmărească pagina de facebook Danube Growth Initiative.


Articole înrudite