Aşa au decis factorii de răspundere din cadrul Primăriei Timişoara, iar celelalte administraţii locale ar putea să le urmeze exemplul. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei de Circulaţie a municipiului Timişoara, care s-a întrunit de urgenţă cu scopul de a analiza faptul că unele centre comerciale şi supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor din parcările acestora, iar pentru deblocare percep anumite taxe. Această practică este răspândite ţi în Galaţi, mulţi şoferi exprimându-şi adeseori nemulţumiriea.
În luarea acestei decizii, generată de sute de reclamaţii ale cetăţenilor, Primăria Timişoara a luat în considerare că instanţele judecătoreşti competente de pe raza Timişoarei au decis că aceste practici sunt ilegale.
„Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici. În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, a anunţat public vicepreşedintele Comisi de Circulaţie din Primăria Timişoara.
Primăria Timişoara a adus la cunoştinţa cetăţenilor că au dreptul să sesizeze Poliţia Română sau Parchetele competente deoarece parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002 care pevede că doar societăţile autorizate de primării pot să realizeze serviciul de blocare sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere.