Cine nu și-ar dori să locuiască într-un imobil care să ofere o privelește spre un lac, un parc, o grădină, care să surprindă răsăritul sau apusul, sau poate chiar frumoasa parte oferită de lumea urbană?
Obstrucționarea priveliștii reprezintă un risc atât pentru imobilele noi, din zonele aflate în plină dezvoltare, cât și pentru blocurile mai vechi.
Zonele rezidențiale aflate în dezvoltare sunt cele mai de evitat în acest caz. Există multe șanse ca, în ciuda faptului că vei identifica o priveliște plăcută, să te trezești în câțiva ani că aceasta va fi acoperită de o nouă contrucție. Excepție face cazul în care proprietatea care te interesează este amplasată chiar peste drum de punctul tău de interes (lac, parc, grădină etc.).
De altfel, acestă problemă este des întâlnită și în cartierele vechi, mai „așezate”. Este important, de aceea, ca, atunci când studiezi împrejurimile unei proprietăți, să vezi și dacă în imediata sa apropiere există terenuri virane, care ar putea – și probabil vor fi! – folosite pentru construcții ulterioare.
De recomandat este să te informezi cât mai bine cu privire la arealul în care se află locuința care îți satosface cea mai mare parte a dorințelor. Surse de informare pot fi, în general, atât anunțurile de construcție făcute de diverși dezvoltatori imobiliari, cât și declarațiile publice ale autorităților locale. Foarte lămuritoare ar fi, de asemenea, reglementările de urbanism cuprinse în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al arealului respectiv.
Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară, folosit pentru economisirea timpului.
Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil.
Ce ne facem cu presiunea scăzuta a apei?
Deși unii locatari ai blocurilor vechi s-au obișnuit, poate, cu apa caldă care „urcă” greu, presiunea scăzută a apei reci este, în general, o „capcană” imobiliară ce poate apărea în cazul blocurilor nou-construite.
Poți, de altfel, să întrebi locatarii blocului, care își vor oferi o informație mai generașă, bazându-se pe experienșa lor zilnică. În cazul în care te gândești să cumperi un apartament într-un bloc-turn, ideal ar fi, desigur, să poți discuta cu una sau mai multe persoane care locuiesc tot într-o clădire cu regim mare de înălțime, amplasată în apropiere. Dacă imobilul care te interesează are doar trei sau patru etaje, îți va fi mai ușor să găsești vecini aflați într-o situație comparabilă.
Pentru un bloc nou-construit, amplasat într-o zonă unde există probleme cu presiunea apei, dezvoltatorul este cel care ar trebui să se asigure de furnizarea utilităților în condiții optime pentru fiecare apartament. De aceea, dacă observi că presiunea apei este scăzută, întreabă vânzătorul (sau reprezentanții acestuia) dacă întenționează să instaleze o stație de hidrofor la nivel de bloc (sau de ansamblu rezidențial) pentru a rezolva situația.
De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.