24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Agenţia Regionala pentru Protecţia Mediului Galaţi a coordonat implementarea Proiectului  “Restaurarea ecologică a Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior”, care s-a derulat pe o perioadă de 5 ani, având suportul financiar al Comisiei Europene prin Programul LIFE – Natura 2000. În cadrul derulării acestui proiect, ARPM a colaborat cu: Consiliul Judeţului Galaţi în calitate de co-finanţator, Universitatea Bucureşti – Centrul de Cercetări de Mediu şi Efectuarea Studiilor de Impact, Societatea Ornitologică Română, Romsilva – Direcţia Silvică Galaţi, în calitate de parteneri. Echipa de implementare a proiectului a încercat să furnizeze turiştilor şi vizitatorilor oportunităţi de a studia şi a înţelege natura şi mediul cultural şi totodată de a învăţa despre protejarea speciilor de păsări. Au fost deschise două centre de informare (unul la sediul ARPM Galaţi şi unul în clădirea Primăriei Comunei Oancea) şi au fost realizate panouri informative şi aviziere. Monitorizarea populaţiilor de păsări a fost o acţiune cheie a programului de conservare al acestei arii protejate, aşa încât au fost amplasate şapte observatoare ornitologice.
ARPM a organizat anual, în prima săptămână din octombrie, activităţi de celebrare a Săptămânii Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior, pentru informarea şi conştientizarea publică privind valorile naturale, ecologice, sociale şi tradiţionale ale parcului natural.
Ca urmare a deciziei Ministerului Mediului şi Pădurilor, începând cu data de 16.03.2010 administrarea Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior a fost atribuită Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi Galaţi.


Articole înrudite