15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prima promoţie a Scolii de Vară a ArcelorMittal Galaţi a absolvit cursurile. 20 de studenţi români cărora li s-a alăturat unul din Franţa şi încă unul din China, au studiat şi au lucrat pe proiecte concrete, acoperind situaţii reale de producţie unde sunt necesare îmbunătăţiri, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Combinatului, Dorian Dumitrescu. În comunicat se mai arată că fiecare student a lucrat timp de 8 săptămâni în echipe de specialişti şi a beneficiat de asistenţa unor mentori – experţi ai Combinatului, care i-au îndrumat.
Participanţii – care au fost selectaţi dintr-un grup de aproape 100 de aplicanţi – au fost remuneraţi şi au primit aceleaşi beneficii ca angajaţii obişnuiţi, se mai arată în comunicatul de presă.
„A fost multă energie pozitivă în acest proiect. Doresc să îi felicit deopotrivă pe studenţi cât şi pe mentorii lor pentru implicarea profundă în această  experienţă“, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi.
“Aş dori să felicit ArcelorMittal Galaţi care a reuşit, astfel, să le elibereze energiile catre realităţile de business”, a spus prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii  de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunarea de Jos” Galaţi.
“Avem convingerea că programul nostru de internship va deveni o tradiţie, iar după succesul atins în 2012, credem că actualii studenţi vor deveni „ambasadori” ai programelor de dezvoltare derulate de Combinat”, a declarat Mihaela Crăciun, directorul Departamentului de Resurse Umane al ArcelorMittal Galaţi.
Şcoala de Vară este doar una dintre direcţiile programului de internship lansat în acest an, care mai include şi Sesiuni Tematice, prelegeri ale specialistilor români şi străini pe marginea unor proiecte concrete (pentru 100 de studenţi), scurte stagii de practică în scopul aplicării cunoştintelor teoretice (pentru 100 de studenţi) şi vizite în Combinat (pentru 100 de studenţi), pentru a-i familiariza pe viitorii ingineri cu echipamentele şi procesele de producţie, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Dorian Dumitrescu.

Articole înrudite