23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, constituit la nivelul Primăriei Municipiului Galaţi, s-a întâlnit ieri pentru a analiza o estimare a evoluţiei debitelor şi cotelor apelor Dunării în următoarea perioadă. Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care viitura determinată de ploile abundente şi topirea zăpezilor din Europa Centrală urmează să ajungă pe cursul românesc al Dunării iar potrivit informaţiilor disponibile la ora actuală nivelul Dunării ar urma să se situeze sub cota de inundaţie, şi anume de 600 centimetri, până la sfârşitul lunii neexistând la acest moment, potrivit oficialităţilor Primăriei, date care să determine alerte hidrologice pe Dunărea maritimă.
”Chiar şi în aceste condiţii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a evaluat situaţia stocurilor de materiale necesare unei eventuale intervenţii, acestea fiind  20.000 saci rafie, o tonă folie polietilenă şi peste 70 de tone de nisip, disponibile imediat, la SC Apă Canal SA. În plus, Apă Canal, Ecosal, Gospodărire Urbană şi Apaterm pot constitui imediat formaţiuni de intervenţie formate din 200 de persoane. Primăria Municipiului Galaţi monitorizează cu atenţie atât situaţia de pe Dunăre cât şi de pe Siret şi Prut, în contextul avertizării cod galben de ploi torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului, emisă de INMH astăzi şi valabile până mâine seară. Au fost organizate echipe ale Apă Canal, Ecosal şi Gospodărire Urbană, care să intervină rapid în cazul în care vântul puternic, cu aspect de vijelie, va duce la înfundarea reţelelor de canalizare cu frunze şi ramuri, în condiţiile în care sunt aşteptate precipitaţii cu valori de 20-25 de litri pe metru pătrat şi chiar peste”, se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Galaţi.
În cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a solicitat şi finalizarea pregătirilor pentru punerea în aplicare a planului de intervenţie în caz de caniculă – organizarea punctelor de prim ajutor, pentru care au fost încheiate acorduri cu operatori economici şi stropirea străzilor, inclusiv prin folosirea hidranţilor.

Articole înrudite