15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Principala problemă în consumul pâinii albe este asocierea corectă cu alte alimente, susţine o echipă de experţi de la British Nutrition Foundation, potrivit The Daily Mail.
În ultimele două decenii, medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de pâine albă, care ar provoca oboseală, dureri de stomac, balonări, dureri de cap şi ar schimba în rău silueta.
Experţii britanici destramă cu această ocazie încă un mit: numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o 'invenţie' a nutriţioniştilor.
Conducătoarea echipei de cercetare, dr. Aine O'Connor, de la British Nutrition Foundation, susţine că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic şi doar puţini oameni au sensibilităţi de acest gen.
Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă, afirmă experţii britanici, care însă nu fac recomandări în ce fel de combinaţie aceasta este un aliment valoros şi în care nu.


Articole înrudite