15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Piaţa Industrială Tecuci este o zonă relativ nouă, fiind construită în ultimii 10 ani, şi cu toate acestea prezintă unele disfuncţionalităţi destul de problematice, ce nu pot fi rezolvate, ci doar „ameliorate”. În  această categorie, a problemelor ce pot fi rezolvate „oarecum” şi nu definitiv intră şi canalizarea de apă pluvială, folosită de toată „suflarea” ca şi canalizare menajeră. Această canalizare este utilizată de un deceniu, cu riscul ca pe timp de vară să se înfunde şi să emane mirosuri pestilenţiale. Vina a fost şi încă mai rămâne împărţită între agenţii economici care au ca domenii de activitate comercializarea produselor de carmangerie, peşte, brânzeturi şi alte produse alimentare, administraţia pieţei şi administraţia locală care a „guvernat” la momentul construirii pieţei. Pentru moment marea majoritate a problemelor ce ţin de canalizarea buclucaşă au fost rezolvate, nu şi „esenţa”.
Daniel Grosu, directorul SC Pieţe, Zone Verzi SA, ne-a informat: „Piaţa industrială a fost construită efectiv pe o stradă, iar această stradă nu avea canalizare publică de apă menajeră, iar soluţia care s-a găsit la acea dată a fost utilizarea canalizării de scurgere a apei pluviale. Iniţial nu a părut a fi o mare problemă, doar că apariţia a cât mai mulţi agenţi economice, diversificarea obiectelor de activitate au dus în timp la o serie de probleme. Una dintre acestea este inexistenţa unei canalizări de apă menajeră, iar canalizarea pluvială devine suprasolicitată, este utilizată neconform, iar acest lucru duce la neplăceri. Cum nu putem realiza pentru moment o reţea de canalizare a apelor menajere, am realizat la fiecare gură de scurgere un sistem de sifon, sistem care nu va mai permite mirosului să iasă la suprafaţă şi să deranjeze atât comercianţii, cât şi trecătorii”.
Improvizaţia este de efect în momentul de faţă, numai că problema în esenţă nu este rezolvată, iar pentru a nu exista şi alte probleme, cum au avut loc anterior, înfundarea canalizării, un aport trebuie să îl aibă şi agenţii economici.
„Agenţii economici ar fi trebuit să fie obligaţi să depoziteze deşeurile ce provin din activitatea pe care o desfăşoară, resturi de carne, ape cu conţinut mare de grăsimi, peşte şi resturi din peşte, în recipiente speciale, acestea urmând a fi ridicate de o firmă specializată în domeniu. Acest lucru nu se întâmplă, resturile fiind deversate în canalizare, de unde şi mirosul emanat de canalizare pe timp de vară, în mod special. Autorizaţiile sanitar-veterinare au fost eliberate pentru comercianţi făcă ca aceştia să aibă obligaţii în ceea ce priveşte protejarea mediului, funcţionare în condiţii excelente din punct de vedere sanitar, precum şi de depozitare a deşeurilor”, a mai spus directotul Daniel Grosu

Articole înrudite