24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unele funcţii Apple Intelligence pentru iPhone 16 nu vor fi disponibile până în 2025
Unele funcţii Apple Intelligence pentru iPhone 16 nu vor fi disponibile până în 2025

Lansarea iPhone 16 a generat entuziasm datorită inovaţiilor în inteligenţa artificială (Apple Intelligence), însă utilizatorii vor avea parte de o implementare treptată a acestor funcţii. Deşi iPhone 16 este deja disponibil, funcţiile Apple Intelligence vor începe să fie introduse în octombrie 2024, odată cu actualizarea la iOS 18, dar iniţial doar în varianta beta. Apple nu a oferit un calendar precis pentru lansări, însă unele dintre cele mai avansate funcţii vor fi accesibile abia în 2025, conform Bloomberg.
Printre primele funcţii care vor fi disponibile se numără actualizări pentru aplicaţia Mesaje, cu sugestii extinse de răspunsuri, şi o nouă secţiune în Mail pentru mesajele prioritare. Modul „Reduce Interruptions” va ajuta la minimizarea notificărilor neimportante, iar Siri va beneficia de o nouă animaţie şi de opţiunea „Type to Siri”.
Deşi versiunea beta ar putea aduce probleme de performanţă şi vulnerabilităţi de securitate, mulţi utilizatori sunt dornici să testeze noile funcţii AI datorită potenţialului lor de a îmbunătăţi semnificativ interacţiunea cu dispozitivele. Pentru cei care îşi doresc o experienţă AI personalizată, 2025 va fi un an crucial. Una dintre cele mai aşteptate funcţii este „Genmoji”, care permite crearea de avatare personalizate folosind AI şi fotografii. De asemenea, Apple va lansa aplicaţia „Image Playground” pentru generarea automată de imagini şi va integra ChatGPT în dispozitivele compatibile.
Un alt aspect important este îmbunătăţirea semnificativă a asistentului Siri, care va deveni mai personalizat şi capabil să reţină informaţii pe termen lung, dar această versiune avansată nu va fi disponibilă până la începutul lui 2025, iniţial doar pentru utilizatorii din SUA.
Deşi Apple Intelligence va fi lansat mai întâi în limba engleză americană, compania promite extinderea rapidă a funcţiilor şi în alte regiuni vorbitoare de limbă engleză, precum Canada, Marea Britanie, Australia şi Africa de Sud, până la sfârşitul lui 2024. În 2025, Apple intenţionează să adauge multe alte limbi, inclusiv franceza, germana, japoneza, spaniola şi chineza, pentru a aduce această tehnologie utilizatorilor din întreaga lume.
Astfel, utilizatorii de iPhone 16 trebuie să se pregătească pentru o lansare treptată a acestor funcţii inovatoare, ce vor transforma interacţiunea cu dispozitivele lor.


Articole înrudite