22 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţişti gălăţeni condamnaţi la închisoare pentru luare de mită
Poliţişti gălăţeni condamnaţi la închisoare pentru luare de mită

Curtea de Apel Galaţi a dispus, în data de 02 mai 2019, condamnarea inculpaţilor Glod Valeriu, la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, Bejan Sorin, la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), Pascal Maricel, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Manole Marin, la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), Corovancă Gheorghe la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Luca Rafael Ionuţ la o pedeapsă de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

"În fapt, în cursul anului 2015, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Manole Marin, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Galaţi - Postul de Poliţie Cosmeşti, a primit cu titlu de mită sume de câte 200 sau 300 de lei pentru a nu sancţiona contravenţional conducătorii auto care au depăşit autovehicule pe o porţiune de drum unde depăşirea este interzisă. În acest sens, a întocmit procese-verbale de contravenţie în care a menţionat în fals că aceştia au săvârşit abateri mai uşoare, respectiv nefolosirea luminilor de întâlnire sau nefolosirea centurii de siguranţă. În aceeaşi perioadă, inculpatul Pascal Maricel, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Galaţi - Serviciul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu agentul de poliţie Corovancă Gheorghe, a primit cu titlu de mită suma de 300 de lei, pentru a nu sancţiona contravenţional o persoană care a fost surprinsă conducând pe drumurile publice un autovehicul cu o viteză mai mare de 50 km/h decât cea maxim admisă pe acea secţiune de drum. Cei doi agenţi de poliţie nu au întocmit niciun document cu privire la cele constatate. Agentul de poliţie Bejan Sorin din cadrul I.P.J. Galaţi - Poliţia Municipiului Tecuci - Biroul de Poliţie Rutieră, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit cu titlu de mită mai multe sume de bani pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau faţă de participanţii la trafic surprinşi în timp ce săvârşeau diverse abateri la regimul rutier. Printre persoanele identificate că au oferit sume de bani cu titlu de mită agentului de poliţie, este şi inculpatul Luca Rafael Ionuţ. Cu privire la inculpatul Glod Valeriu, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Galaţi - Poliţia Municipiului Tecuci - Biroul de Poliţie Rutieră, s-a reţinut faptul că în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în anul 2015, a primit cu titlu de mită suma de 60 de lei pentru a nu sancţiona contravenţional un conducător auto ce a fost surprins săvârşind o abatere la regimul rutier care ar fi atras suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Astfel, în urma sumei primite, a întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie în care a consemnat că persoana în cauză a condus un autovehicul fără a purta centura de siguranţă", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

De asemenea, la data de 21 august 2015, inculpatul Glod Valeriu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială din dotarea Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci, a descoperit în interiorul acesteia şi ulterior a demontat şi sustras, împreună cu agentul de poliţie Nedelcu Tudorel, un dispozitiv de înregistrare imagini şi sunete, pe care ulterior l-au distrus, în vederea împiedicării aflării adevărului în cadrul procedurii judiciare pentru documentarea căreia se montase respectivul dispozitiv. Inculpatul Nedelcu Tudorel a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, hotărârea rămânând definitivă prin neatacare în termenul legal.


Articole înrudite