24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

- Echipa feminină pare în scădere faţă de ceea ce a arătat în toamnă. Ce s-a întâmplat?

Florin Nini: În tur fetele au avut o evoluţie peste aşteptări. Am obţinut 10 victorii şi echipa noastră a fost considerată revelaţia campionatului. Acum este mult mai greu pentru că adversarele ştiu cu cine au de a face. Nu acesta este însă motivul pentru care rezultatele nu au mai fost atât de bune. Le-am pierdut pe Sakelie Daniels şi Trudy Armstead şi nu am adus-o decât pe Amber Jones. Faptul că avem cu o americancă mai puţin se cunoaşte. În afară de acest lucru, am fost nevoiţi să jucăm câteva meciuri şi fără Ivory James, care are probleme la un picior. Chiar şi aşa, suntem foarte aproape de calificarea în play-off.

- Ce loc v-ar mulţumi la finalul sezonului?

Florin Nini: Nu contează locul. De exemplu, dacă noi terminăm sezonul regulat pe locul 8, jucăm în play-off cu prima clasată şi vom evolua apoi, mai mult ca sigur, în turneul 5-8. Acolo se poate întâmpla orice. Pentru noi singurul insucces mai puţin scontat a fost înfrângerea suferită în faţa lui Danzio Timişoara. Fetele au jucat foarte slab atunci. Dacă am fi câştigat acel meci am fi avut şanse să terminăm sezonul regulat pe locul 5. Eu sunt însă mulţumit că la al doilea an în prima ligă reuşim să ne clasăm între primele 8 echipe ale ţării. Pentru bugetul pe care îl avem este foarte bine.

- Avem şanse să vedem şi echipa de băieţi pe prima scenă a baschetului românesc?

Florin Nini: Sunt şanse. Este adevărat că liga masculină de baschet se află la un nivel extraordinar de ridicat şi pare sinucidere să încerci să ajungi acolo, dar mie îmi plac obiectivele îndrăzneţe. Avem o echipă tânără la băieţi cu doar doi jucători cât de cât experimentaţi, dar grupul este foarte puternic. Vom lupta practic cu 3 echipe pentru promovare. Este vorba despre Dinamo Bucureşti, care are un lot extraordinar, cu Virgil Căruţaşu drept port-stindard, Ştiinţa Bucureşti, echipă care are un buget impresionant, şi BC Miercurea Ciuc. Vor fi meciuri de „care pe care” şi pot să promit că băieţii mei se vor bate ca leii. Nu se ştie încă unde se va disputa turneul final de promovare, dar nu cred că ar fi un mare avantaj dacă acesta va avea loc la Galaţi. Echipa noastră va fi însă pregătită pentru 3 partide de „totul sau nimic”.

- Nu va fi dificil să susţineţi două echipe pe prima scenă a baschetului românesc?

Florin Nini: Va fi extraordinar de dificil pentru că liga masculină este formată din echipe cu bugete impresionante. Voi fi nevoit să găsesc şi alte surse de finanţare decât bugetul local. Nu poţi să stai cu mâna întinsă tot timpul. Trebuie să demonstrezi că eşti manager adevărat. Cred însă că o vom scoate la capăt, pentru că am făcut deja un plan de bătaie pentru cazul în care vom promova şi cu echipa de băieţi. Dacă vom reuşi promovarea cu băieţii vom fi primul club din România care are piramida creată, adică ambele echipe pe prima scenă şi echipe de băieţi şi fete în toate campionatele destinate juniorilor. Practic am devenit cel mai important club de baschet din România.

- Sunteţi un om activ. Cum reuşiţi să fiţi şi manager de club şi antrenor al echipei de băieţi şi selecţioner al echipei reprezentative de senioare a României? Câte ore ar trebui să aibă ziua pentru dumneavoastră?

Florin Nini: Am calculat şi am ajuns la concluzia că aş avea nevoie de 32 de ore. Adică nici 31, nici 33, ci fix 32. Atunci aş putea să rezolv toate problemele.


Articole înrudite