24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei victorii din trei meciuri pentru CSU, CSU Danubius şi CSU Belor
Trei victorii din trei meciuri pentru CSU, CSU Danubius şi CSU Belor

Weekend de excepţie pentru unul dintre cluburile de tradiţie din Galaţi, CS Universitatea. Cele trei echipe la sporturi de sală au obţinut victorii pe linie. Primii au intrat în arenă handbaliştii de la CSU, care au întâlnit vineri după-amiază în sala Polivalentă Dunărea pe CS Medgidia, ocupanta locului 2 în seria A a Diviziei A. Chiar dacă se anunţa un meci dificil, antrenorul Florin Andronic a pregătit tactica cea mai potrivită, jucătorii, în frunte cu Mârşiu, Olaru şi Ungureanu şi-au respectat sarcinile, au fost în avantaj în permanenţă pe tabela de marcaj şi au obţinut o victorie importantă pentru configuraţia clasamentului. Cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj a fost de şase goluri: 25-19 (min.48). Handbaliştii din Medgidia au meritul că au reuşit cel mai frumos gol prin Olar, în ultima secundă a primei reprize, direct din aruncare de la 9 m în ciuda zidului pe care l-a avut în faţă. Rezultat final: CSU Galaţi - CS Medgidia 31-26 (16-14). Antrenorul Florin Andronic a folosit lotul: Ungureanu (10 intervenţii), Gavrilă (1), Gâţă (1) - Prună, Olaru (9 goluri), Frangulea, Petrache, Bursuc (1), Mârşiu (9), Şahîn (5), Ghenghea, Chiriac (3), Ionescu, Ionel (4), Şimo. CSU a acumulat 15 puncte, va juca în ultima etapă a turului în deplasare cu CSU Târgovişte având şanse foarte mari să termine pe locul 4.

Peste 1000 de suporteri au venit sâmbătă după-amiază să asiste la partida din cea de-a 10-a etapă a Ligii Florilor la handbal feminin dintre CSU Danubius Galaţi şi CSM Slatina. Antrenorul gălăţean Valeriu Costea ne-a declarat încă de joi că meciul cu lanterna nu va fi uşor şi a avut dreptate. Practic a fost un joc de şase puncte între două echipe aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Oltencele au deschis scorul în min.3 dar fetele noastre şi-au intrat în rol şi după primul sfert de oră au condus cu 6-2. Andreea Taivan, în ciuda faptului că nu a fost în plenitudinea forţelor din cauza unei accidentări a marcat în min.25 pentru 11-6, cea mai mare diferenţă din prima parte. CSM Slatina nu a renunţat la luptă, partida s-a încins atât pe teren unde au fost şi intrări peste limita regulamentului, unele sancţionate, cum a fost cazul Cristinei Marcu, descalificată uşor în min.39 după ce a primit două eliminări în aceeaşi fază, cea de-a doua ăentru proteste, altele trecute cu vederea din tabăra oaspetelor cât şi în tribună iar experimentata Ionela Goran a restabilit egalitatea, 13-13 (min.42). Campioana mondială de tineret din 2014 şi medaliată cu bronz în 2016, Andreea Taivan şi-a readus echipa în avantaj, „Şerbi” a închis poarta iar Alla şi „Daci” şi-au intrat în rol cu goluri şi pase spectaculoase şi CSU Danubius s-a desprins la patru goluri cu mai puţin de trei minute rămase până la final. Rezultat final: CSU Danubius - CSM Slatina 20-17 (12-8). Lotul folosit de antrenorul Vali Costea: Elena Şerban (10 intervenţii), Emilia Anghel, Roxana Caragea - Cristina Marcu (1 gol), Cristina Clisu, Denia Şelever (1), Daciana Balaban (4), Nicoleta Safta (1), Alla Sheiko (8), Andreea Mihart, Andreea Taivan (2), Iulia Stroia, Andrea Beleska, Dajana Jovanovska, Elena Livrinikj (2), Tamara Bokaric (1). CSU Danubius are o zestre de 12 puncte şi va ierna pe locul 9. Campionatul intern se va întrerupe deoarece în luna decembrie România participă la Campionatul Mondial din Germania. Ultimele trei runde din tur sunt programate din 10 ianuarie.

Seria veştilor foarte bune a continuat şi în Capitală unde a avut loc derbiul primelor două clasate în Divizia A2 - seria Est la volei feminin, Rapid Bucureşti - CSU Belor. Primul set a fost pe muchie de cuţit, giuleştencele au avut avantaj minin la primul time out tehnic dar gălăţencele au revenit şi au condus cu 16-14, şi-au păstrat şi au câştigat în prelungiri după 30 de minute. Rapid a început mai bine şi cel de-al doilea set, a condus cu 8-5 dar fetele pregătite de Ileana Berdilă şi-au valorificat experienţa superioară şi s-au impus clar. Gazdele au mai avut o zvâcnire, au dat impresi că pot reveni dar din nou CSU Belor a apăsat pedala de acceleraţie şi a plecat acasă cu toate cele trei puncte. Rezultat final: Rapid Bucureşti - CSU Belor 0-3 (-27, -14, -25). Formula folosită: Florina Chirilov, Iuliana Cazamir, Adriana Dudnic, Ionela Vlad, Irina Todaşcă, Teodora Şabloschi - Violeta Stan, libero. A mai intrat: Cristina Artimov. Victoria a fost un cadou din partea fetelor pentru antrenoarea Ileana Berdilă care duminică şi-a sărbătorit ziua de naştere. CSU Belor termină turul în fotoliul de lider cu 19 puncte. După o săptămână de pauză, campionatul va continua cu două etape din retur, echipa noastră va juca cu CS Medgidia (2 decembrie, în deplasare) şi cu CSM Bucureşti II, pe 9 decembrie, la Galaţi.


Articole înrudite