22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Tigrii” de la United vor juca finala cu Imperial pentru titlu şi calificarea în UEFA Champions League, „panterele negre” de la FC Universitatea, foarte aproape să devină vicecampioane
„Tigrii” de la United vor juca finala cu Imperial pentru titlu şi calificarea în UEFA Champions League, „panterele negre” de la FC Universitatea, foarte aproape să devină vicecampioane

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal s-a întrunit luni, 11 mai, într-o şedinţă extraordinară şi a luat câteva decizii importante pe care vi le facem cunoscute. Astfel, s-a hotărât ca CS United Galaţi şi Imperial Wet Miercurea Ciuc, primele două clasate în ierarhia play-off-ului Ligii 1 de futsal, să dispute tur-retur finala campionatului. Liga 1 de futsal va fi îngheţată în partea inferioară a clasamentului, urmând a nu retrograda nicio echipă. Liga 1 futsal, ediţia 2020-2021 se va desfăşura într-o serie de maximum 9 echipe, în funcţie de numărul de echipe care îşi vor exercita dreptul de participare în cadrul acestei competiţii. Reprezentanta României în competiţiile UEFA, implicit campioana ţării, va fi stabilită în urma organizării unui baraj în dublă manţă între primele două clasate din clasamentul actual. Datele privind desfăşurarea jocurilor de baraj şi tragerea la sorţi pentru stabilirea echipei gazdă a primului joc urmează a fi stabilite ulterior, avându-se în vedere corelarea acestora cu calendarul competiţional internaţional şi calendarul competiţional intern pentru sezonul 2020-2021. „Starea de urgenţă m-a prins la Tg. Mureş la socrii, locuiesc la curte şi este foarte bine pentru fetele mele în primul rând, au libertate mai mare de mişcare. Mă bucur că se va juca finala, după părerea mea se va întâmpla la sfârşitul lunii iunie. Încă aşteptăm să vedem toate condiţiile ca să ne stabilim programul”, ne-a declarat antrenorul Florin Ignat.
De asemenea, Comitetul de Urgenţă FRF a hotărât îngheţarea competiţiilor de fotbal feminin. Vor promova direct în Liga 2 echipele situate pe primul loc în seriile I, II şi III din Liga 3. În ceea ce priveşte seria a IV-a, aplicând acelaşi principiu ca la cluburile de fotbal masculin din Liga 3, echipa care va promova va fi stabilită în urma organizării unui joc de baraj în dublă manţă între echipele AFK Csiksereda Miercurea Ciuc şi Măgura 2012 Bacău. Dacă vor exista locuri vacante în Liga 2 pentru sezonul 2020/21, atunci ambele echipe vor promova, iar jocurile de baraj nu se vor mai disputa. Data de desfăşurare a jocurilor de baraj va fi stabilită ulterior. Din Liga 2 nu se va retrograda, iar în Liga 1 vor promova echipele aflate pe locul 1 în cele două serii. În ce priveşte Liga 1, urmează a nu retrograda nicio echipă, iar în ceea ce priveşte partea superioară a clasamentului se va adopta o decizie la o dată ulterioară în urma unei videoconferinţe organizate cu ocupantele primelor şase poziţii ale clasamentului Ligii 1. Una din variante ar fi disputarea unui play-off cu cinci etape, începând din 21 iunie. Echipa gălăţeană, FC Universitatea ocupă locul 2 şi ar putea să fie declarată vicecampioană.
Liga 1 la fotbal feminin sezonul 2020/21 se va desfăşura într-o serie de 14 echipe, urmând a retrograda direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 şi 14, iar ocupantele locurilor 11 şi 12 vor participa la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin.

Sursa foto United: Sportul Ilustrat


Articole înrudite