23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tehnicianul Oţelului insistă pentru Bănel Nicoliţă
Tehnicianul Oţelului insistă pentru Bănel Nicoliţă

Oţelul nu a reuşit nicio achiziţie până în prezent. Echipa gălăţeană are nevoie de întăriri, dar transferurile sunt condiţionate de bani. Cum aceştia sunt puţini sau deloc, achiziţiile nu au putut fi făcute până în prezent. Conducerea clubului are câteva ţinte clare, dar există şi variante de rezervă. Cel mai dorit jucător este Bănel Nicoliţă, pe care Tibor Selymes îl consideră un jucător esenţial pentru parcursul Oţelului în retur.
Tibor Selymes - antrenor Oţelul, ne-a declarat: „La noi, în afară de Florin Cernat, niciun jucător nu se poate considera titular indiscutabil. Pot însă să spun că Bănel Nicoliţă ar avea un rol privilegiat. El este un jucător cu mult bun simţ, care respectă atât antrenorii, cât şi coechipierii. În afară de acest lucru, Bănel este un jucător extrem de valoros. El a evoluat cu Steaua în Champions League, a jucat în Franţa şi are multe selecţii în echipa naţională. Experienţa sa ne-ar ajuta foarte mult. Îmi doresc foarte mult ca Bănel Nicoliţă să vină la noi. Cu el şi cu Florin Cernat în acelaşi timp în teren, Oţelul ar avea altă faţă”.
Dacă alături de Bănel ar sosi Ionuţ Neagu şi Cornel Râpă, Tibor Selymes ar avea mai multe variante pentru primul 11. Echipa de la Dunăre mai are nevoie de jucători şi pe alte posturi. Atacul echipei gălăţene a suferit mult în tur şi Oţelul ar avea nevoie de cel puţin un atacant. Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă au găsit variante pentru acest post doar în străinătate. Este adevărat că echipa gălăţeană are 3 atacanţi în lot: Jula, Cristea şi Tudorie, dar i-ar mai trebui cel puţin unul pentru a crea o concurenţă reală. Şi la nivelul mijlocaşilor mai este nevoie de întăriri, însă dacă vor sosi Nicoliţă şi Neagu lucrurile vor fi practic rezovate în acest compartiment. Se aşteaptă, de asemenea, o creştere şi de la jucătorii care au rămas datori în tur. Iulian Popa, Brigido şi Grădinaru nu au marcat şi au avut prestaţii oscilante. Ei sunt obligaţi să-şi ridice nivelul evoluţiilor pentru ca echipa din care fac parte să poată obţine rezultate pozitive. Din compartimentul median vor dispărea doi jucători. Karlik se va întoarce în Slovacia, iar Alex Zaharia îşi va rezilia înţelegerea cu echipa de la Dunăre. Zaharia reprezintă o dezamăgire, pentru că mijlocaşul a fost adus ca o mare speranţă. Accidentările l-au făcut pe Alex să evolueze extrem de puţin pentru Oţelul şi astfel să nu poată să demonstreze că este un jucător valoros. Nu se ştie care mai este situaţia lui Avdic, care suferise o operaţie de apendicită şi apoi nu s-a mai auzit nimic despre el. Conducerea Oţelului are pregătite câteva variante din străinătate, însă acestea pot deveni realitate numai după ce vor intra în vistierie banii din drepturile TV. Cristi Munteanu a discutat cu câţiva jucători din strainatate, însă transferurile se vor perfecta numai dacă pică achiziţiile lui Bănel, Neagu şi Râpă. Un alt transfer care este încă de actualitate este cel al lui Laurenţiu Iorga. Mijlocaşul şi-a reziliat contractul cu Pandurii şi se gândeşte încă dacă să accepte oferta echipei de la Dunăre. Oţelul se va întări, însă este aproape imposibil ca Tibor Selymes să aibă lotul complet la dispoziţie în cantonamentul din Poiana Braşov, aşa cum a declarat la reunire.


Articole înrudite