23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, între salvare şi desfiinţare
Oţelul, între salvare şi desfiinţare

Oţelul a plecat la munte, însă lotul nu este definitivat. Faptul că nu au intrat încă banii din drepturile TV au dus la imposibilitatea de a face transferuri spectaculoase. Prima achiziţie, francezul Altamaa, fusese făcută încă din iarnă. Au urmat Laurenţiu Iorga şi Stelică Nicoliţă, jucători care au fost împrumutaţi de Pandurii şi respectiv de CF Brăila. Dacă sosirea lui Iorga nu surprinde, aducerea lui Nicoliţă 2 reprezintă o adevărată lovitură. Fratele lui Bănel, un jucător în vârstă de 25 de ani, a avut un tur excelent la echipa din oraşul vecin, pentru care a marcat de 6 ori. Împrumutul lui Stelică face parte din strategia menită să-l atragă pe Bănel la Galaţi. Fostul mijlocaş al lui St. Ettienne aşteaptă încă un răspuns din Ligue 1 şi în funcţie de acesta va hotărî dacă vine la fosta campioană a României pentru a evolua alături de fratele său. Cornel Râpă, o altă ţintă a conducerii echipei gălăţene, a declarat că nu vrea să se întoarcă la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Marea problemă a echipei gălăţene o reprezintă faptul că în visteria clubului nu există lichidităţi. Banii din drepturile TV vor sosi spre finalul lunii, astfel că Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu trebuie să discute cu jucătorii vizaţi pentru transferuri pe sume care vor sosi. Situaţia financiară a clubului este delicată, iar administratorul special Vlad Răpişcă nu a ezitat să discute cu cărţile pe faţă despre prezentul şi viitorul clubului gălăţean.
Vlad Răpişcă, administrator special Oţelul: „Avem 2 luni restanţă în ceea ce priveşte salariile către jucatori. Vom rezolva această situaţie pentru că spre sfârşitul lunii vor intra cei 700.000 de euro care reprezintă tranşa din drepturile TV. Ne aflăm în discuţii cu 2 sponsori din străinătate şi am putea bate palma cât de curând. Returul este foarte important pentru viitorul clubului şi trebuie să ne mobilizăm toţi, conducători, jucători, antrenori, suporteri, pentru a salva echipa. Eu sunt un om care spune lucrurilor pe nume şi pot să afirm că dacă va retrograda Oţelul se va desfiinţa. Noi vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a salva echipa. Va fi foarte dificil, dar în fotbal s-au văzut şi răsturnări de situaţie mai spectaculoase. Lunile care vor urma vor fi cele mai importante pentru viitorul clubului".
Oţelul se află în faţa unui dublu pericol: retrogradarea care înseamnă şi desfiinţarea clubului. Cu 12 puncte în clasament, echipa gălăţeană pare că va avea nevoie de o minune pentru a reuşi să se salveze de la retrogradare. Fosta campioană are nevoie de încă 3-4 jucători care să evolueze titulari pentru ca Selymes să aibă variante numeroase pentru posturile din primul 11. Un fundaş central şi un atacant sunt principalele ţinte ale echipei gălăţene pentru viitorul apropiat. Rămâne de văzut dacă acestea se vor materializa sau lotul nu va mai suferi modificări.


Articole înrudite