22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Suporterii roş-alb-albaştrilor s-au săturat de neputinţa fotbaliştilor
Suporterii roş-alb-albaştrilor s-au săturat de neputinţa fotbaliştilor

Circa 200 suporteri, care au creat o atmosferă incendiară cu torţe şi fumigene şi au afişat mesaje de genul: „După atâta neputinţă, vrem puţină dăruinţă”, Obişnuiţi cu tonuri de gri, se tem de culori / E ca şi cum te-ai teme de flori”, au fost prezenţi la primul antrenament din 2014 al Oţelului. De altfel, acesta a fost singurul lucrul de remarcat. În rest nimic nou, minute bune de aşteptare la poarta stadionului până când reprezentanţii presei au primit acceptul să-şi poată face meseria. „Sunt impresionat de atmosfera pe care au creat-o suporterii. Lotul a suferit şi va mai suferi modificări. Iorga, Boşneag şi Joao Felipe au părăsit în mod oficial echipa, dar vor mai fi 4 sau 5 plecări. Problema este că Oţelul s-a reunit fără noutăţi. Jucătorii sunt sub contract şi trebuie să găsim o modalitate legală să ne despărţim de ei. Vor veni 5 jucători. Trei dintre aceştia şi-au dat acordul verbal de a veni la noi. Vom aduce un portar, un fundaş dreapta, un stoper, un mijlocaş central, un atacant. Sperăm să îi transferăm până la plecarea în Spania”, a declarat directorul general Narcis Răducan. Au absentat motivat brazilienii Marquinhos şi Henrique, care vor sosi în cursul zilei de azi. Singura noutate a fost preparatorul fizic Janosch Emonst - 28 ani, adus la cererea lui Ewald Lienen din Germania. Spre deosebire de anii trecuţi, s-a renunţat la stagiul de pregătire montan. 

În prima parte, antrenamentele vor avea loc la Galaţi urmând ca în perioada 23 ianuarie - 14 februarie cartierul general al oţelarilor să se mute la Marbella (Spania) unde vor fi susţinute şi câteva amicale. Lotul prezent la reunire: Abraham, Brăneţ, Simaitis - portari; Costin, S.Ilie, Marus, Mişelăricu, Moglan, Murgoci, D.Popescu, Sîrghi, Sipovici - fundaşi; Adăscăliţei, Băjenaru, Cooper, Filip, Gavrilă, Giurgiu, Milea, Pungă, Zaharia - mijlocaşi; Astafei, Chipirliu, Sevillano, Tudorie - atacanţi.

Oficialii Oţelului au făcut o gafă impardonabilă chiar la început de an. Golgeterul formaţiei gălăţene, brazilianul Henrique Bernardo a fost reţinut în cursul dimineţii de luni pe aeroportul internaţional Otopeni şi a ratat astfel prezenţa la reunire. Motivul ne lasă pur şi simplu cu gura căscată şi ne dovedeşte o lipsă de profesionalism: neachitarea de către club a unei taxe legate de viza de şedere a brazilianului în România. Să sperăm că măcar pe ultima sută de metri situaţia jenantă se va rezolva, deşi sunt şanse mai mari ca Henrique să facă joncţiunea cu restul coechipierilor abia pe 23 ianuarie, la Marbella.


Articole înrudite