Cea de-a 17-a ediţie a Homeless World Cup s-a desfăşurat în perioada 27 iulie - 3 august la Cardiff în Ţara Galilor. Competiţia rezervată fotbalului de stradă care este practicat la nivel mondial de persoanele care se confruntă cu probleme sociale a aliniat la start peste 500 de jucători din 60 de ţări. România a participat în premieră cu echipa feminină, care a furnizat cea mai mare surpriză, reuşind să cucerească medaliile de bronz, după un parcurs soldat cu 12 victorii din 13 meciuri disputate. Tricolorele conduse de Mihai Rosuş au înregistrat rezultatele: 8-1 cu Belgia, 12-1 cu Suedia, 7-1 cu Olanda, 11-4 cu Ungaria, 9-1 cu India, 9-6 cu Peru, 6-3 cu SUA, 11-1 cu Ungaria, 7-0 cu Austria, 5-4 cu Chile, 7-1 cu India, 4-5 cu Peru, în semifinale şi 5-4 (3-3) după penaltiuri cu Chile, în finala mică.
„Echipa am făcut-o eu cu Mihai Rosuş, jumătate din fete le-am adus eu şi jumătate el şi aşa ne-am consolidat. Fetele sunt din toată ţara, una din Bucureşti, una din Sibiu, una din Caraş-Severin, două din Timişoara şi una e chiar din California, a venit în ţară special pentru acest campionat şi apoi ne-a însoţit. Echipa s-a format la Timişoara unde am efectuat şi pregătirea. A fost o senzaţie fantastică şi unică atât pentru mine cât şi pentru fete. Numai când auzeam că ne cântă imnul, ne dădea putere să luptăm şi să facem fiecare meci atât de bun, de altfel cum s-a şi văzut în rezultatele noastre. Atmosfera de acolo a fost una deosebită, au fost peste 48 de ţări, ceea ce m-a încântat cel mai tare a fost faptul că am fost cea mai bună echipă debutantă şi faptul că ţări precum Mexic, Chile şi Peru şi-au arătat respectul faţă de noi şi ne-au felicitau continuu pentru ce am reuşit şi pentru stilul nostru de joc şi motivare. Am avut cea mai tare galerie, românii din Marea Britanie s-au mobilizat şi în finală am avut cea mai numeroasă şi gălăgioasă galerie, ceea ce şi-ar fi dorit multe ţări. Au fost 10 zile în care, pe lângă fotbal, am descoperit oameni noi şi gândiri noi. Fotbalul de stradă nu e cunoscut la noi în România, cum este în Mexic de exemplu sau în alte ţări, acolo ei au campionat de aşa ceva, dar pot spune că pe mine jocul ăsta m-a cucerit, e tot fotbal, doar că mult mai strict cu alte reguli. Faptul că am reuşit performanţa asta, fiind prima dată când participăm la această competiţie cu o echipă de fete, pot spune că este o mare realizare pentru ţară în mod special. Ne-am luptat sus, cu echipe care practică asta înaintea noastră. A fost minunat! Sper ca fotbalul de stradă în România să prindă un contur tot mai frumos”, ne-a declarat căpitanul României, Adelina Ion, jucătoare care a evoluat la AFC Universitatea Galaţi în turul de campionat 2018-2019.
Celelalte jucătoare ale României: Lidia Cauni, Hannah Olariu, Mihaela Anton, Lidia Aurelia Şuveţ, Aniela Nechiti, Agripina Vincu Agripina, Mariana Voinea. Participarea României a fost posibilă şi datorită unor oameni de suflet dintre care amintim pe Diana Stroia, Consulul Onorific al României la Cardiff şi Alina Arvinna Ion. Ediţia din 2020 a World Cup Homeless va avea loc în Finlanda unde România, care să sperăm că va avea parte şi de sprijin din partea FRF, va încerca să se menţină pe podium.