29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roger Federer: A venit un moment când am înţeles că s-a terminat
Roger Federer: A venit un moment când am înţeles că s-a terminat

Tenismanul elveţian Roger Federer a revenit miercuri, într-o conferinţă de presă la Londra, asupra motivelor care l-au făcut să se retragă din activitatea competiţională cu ocazia Laver Cup, relatează L'Equipe.
Un Roger Federer liniştit a apărut miercuri în faţa presei, pe marginea Laver Cup, care va avea loc pe O2 Arena în perioada 23-25 septembrie şi va fi ultimul său turneu ca profesionist. Elveţianul în vârstă de 41 de ani, care a confirmat că nu va juca decât un meci de dublu vineri seară, probabil alături de Rafael Nadal, a revenit la motivele care l-au determinat să spună stop.
"La începutul verii nu am putut creşte nivelul de intensitate la antrenamente, genunchiul nu era bine. În faza de recuperare, există întotdeauna suişuri şi coborâşuri. În cazul meu, a trebuit însă să fiu foarte atent. Eram foarte obosit după eforturile depuse. Nu am vrut să-mi asum un risc prea mare", a declarat jucătorul care a câştigat 20 de turnee de Mare Şlem.
"Am suferit mai multe operaţii. Tenisul este un sport brutal, trebuie să poţi juca mai multe meciuri lungi la rând. M-am gândit multă vreme că mă pot întoarce în circuit. Dar a venit un moment când mi-am dat seama că s-a terminat. Toţi vrem să continuăm să jucăm pentru totdeauna. Dar toată lumea trebuie să plece la un moment dat", a spus el.
Federer a explicat de asemenea că a fost o decizie bine gândită să-şi încheie cariera la Londra, "locul cel mai special al carierei" sale, unde a obţinut numeroase succese la Wimbledon. Formatul Laver Cup a avut de asemenea importanţa sa: "Să-l am pe Bjorn Borg (căpitanul echipei Europei - n. r.) pe bancă pentru ultimul meu meci, cu toţi băieţii în jur, este super. Întotdeauna m-am simţit trist când văd jucătorii care se retrag, 90% din timp pierzi şi eşti singur."
Elveţianul a ţinut să-şi asigure fanii: "Nu voi fi o fantomă. Björn Borg nu s-a întors la Wimbledon vreme de 25 de an. Nu va fi cazul meu. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou." (sursa Agerpres)


Articole înrudite