23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Tenis vin în Galaţi
Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Tenis vin în Galaţi

România - Spania, meciul din Cupa Federaţiei la tenis, se va desfăşura la Galaţi în proporţie de 90%. Oficiali ITF au fost de acord să facă derogarea în privinţa distanţei faţă de cel mai apropiat aeroport internaţional, dar au hotărât să trimită o delegaţie care să verifice condiţiile de desfăşurare a meciului. Alături de oficialii ITF va veni în oraşul de la Dunăre şi un reprezentant al Federaţiei Spaniole de Tenis, care vrea să vadă condiţiile de la Complexul Viva, locul de cazare a celor două echipe. Oficialii europeni vor fi însoţiţi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.
„ITF a fost de acord să facă o derogare cu privire la distanţa faţă de cel mai apropiat aeroport internaţional, dar a hotărât să trimită o delegaţie care să verifice condiţiile de la patinoarul artificial şi de la hotel. Alături de reprezenatanţii ITF se va afla şi un oficial spaniol. Practic, meciul se va juca la Galaţi în proporţie de 99%. Condiţiile pe care le oferă oraşul nostru sunt cele mai bune şi nu avem cum să ratăm organizarea acestui eveniment grandios. Am făcut eforturi mari şi trebuie să menţionez concursul fantastic al Primăriei,care s-a implicat total în organizarea acestui eveniment. Vizita oficialilor ITF trebuie să certifice faptul că partida România-Spania se va juca la Galaţi", ne-a declarat Florin Şipoş, organizator.
Dacă reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Tenis vor da undă verde, pregătirile pentru meciul România - Spania vor intra în linie dreaptă. Interesul pentru partidă va fi uriaş. Gălăţenii vor dori să o vadă live pe Simona Halep, care va avea ocazia să-şi ia revanşa în faţa lui Garbine Muguruza.
Tenisul de cea mai bună calitate deschide suita manifestărilor sportive de prim rang în 2015. Chiar dacă Simona Halep a coborât pe locul 3 în clasamentul WTA, ea rămâne cea mai bună sportivă română a momentului. România are ocazia să ajungă foarte sus în Cupa Federaţiei, corespondentul feminin al Cupei Davis, şi acest lucru se va petrece în oraşul de la Dunăre.
Galaţiul are şanse mari să găzduiască şi meciul de Cupa Davis dintre România şi Israel, care va avea loc în luna martie.


Articole înrudite