23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul vrea să dea totul cu Steaua
Oţelul vrea să dea totul cu Steaua

Oţelul nu a mai reuşit să acumuleze vreun punct în ultimele 3 meciuri de campionat. Echipa gălăţeană nu a mai cunoscut nici gustul golului. Ineficacitatea a fost dublată la Târgu Jiu de o apărare penibilă, care a încasat 3 goluri cu capul în 4 minute. Tibor Selymes crede că prestaţia lamentabilă a jucătorilor săi este legată de condiţia fizică precară. Tehnicianul echipei de la Dunăre are şi nu are dreptate în acelaşi timp. Este adevărat că după minutul 60, oţelarii termină benzina şi fac figuraţie pe teren sau degajează mingile ca în liga a 4-a. Problema este că primele 3 goluri încasate la Târgu Jiu nu ţin de condiţia fizică. Elevii lui Selymes nu ştiu să facă marcaj în zonă şi au primit goluri de copii de grădiniţă. Nu ştim cât a apucat noul antrenor al gălăţenilor să exerseze poziţionarea defensivei la fazele fixe ale adversarilor, dar băieţii săi au părut căzuţi din lună. Sely a fost surclasat tactic de Petre Grigoraş care l-a introdus pe Matulevicius, a jucat cu 2 atacanţi împinşi şi a rezolvat meciul. Chiar dacă nu a venit de mult timp la echipă, Selymes care a fost fundaş de meserie, trebuie să rezolve cât mai rapid problema poziţionării jucătorilor săi la fazele fixe ale adversarilor. Meciul  cu Pandurii este istorie, iar pentru echipa gălăţeană urmează un meci şi mai greu decât partida cu Pandurii. La Galaţi vine campioana Steaua, echipă care a învins Pandurii cu 6-0! Aparent, Oţelul nu are nicio şansă, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Ultimele 2 partide disputate la Galaţi între Otelul şi Steaua s-au încheiat cu acelaşi scor, 1-1. Suporterii gălăţeni speră ca măcar acelaşi rezultat să se înregistreze şi la meciul de duminică. Misiunea echipei gălăţene este îngreunată de accidentările şi suspendările care îi fac viaţa aproape imposibilă lui Tibi Selymes. Karlik, Zaharia, Plopeanu, Cristea şi Silviu Ilie sunt accidentaţi, iar Grădinaru este suspendat. Zaharia ar putea fi însă recuperat până la ora partidei. Tehnicianul echipei gălăţene se va putea baza, însă pe Milea care şi-a revenit după accidentare şi pe Murgoci, căruia i-a expirat suspendarea. Pe lângă aceste probleme nici situaţia lui Cernat, Popa şi Brigido nu este strălucită. Cei 3 jucători se află încă departe de forma fizică necesară pentru a evolua mai mult de 45 de minute. Oţelul ar putea profita de faptul că steliştii se vor întoarce obosiţi de la Kiev. Cu ambiţie şi dăruire maximă plus un pic de şansă poţi să obţii rezultate mari în fotbal.
Tibor Selymes ar putea trimite următorul 11 în partida cu Steaua: Hotoboc - Cojoc, Sipovic, Miron, Murgoci - Cucu, Helder - Avdic, Cernat, D. Popescu - Jula.
Adevăraţii suporteri ai echipei gălăţene sunt aşteptaţi la stadion să creeze o atmosferă de vis. Oţelul se află în cel mai delicat moment al existenţei sale şi fanii trebuie să fie alături de echipă. Formaţia gălăţeană poate face un meci mare împotriva Stelei numai cu ajutorul celui de al 12-lea jucător, publicul.
Oţelul - Steaua se joacă duminică de la ora 16:00 pe stadionul din cartierul Ţiglina 3.


Articole înrudite