27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix şi Arcada caută victoriile pe teren propriu
Phoenix şi Arcada caută victoriile pe teren propriu

Sala Polivalentă Dunărea din Galaţi va găzdui miercuri un atractiv cuplaj care cu siguranţă va aduce lume multă în tribună. De la ora 17.30 va avea loc confruntarea Phoenix – BC CSU Sibiu. Partida constituie o restanţă din etapa a IV-a a LNBM, fiind amânată la cererea echipei gălăţene care nu l-a putut folosi la data respectivă pe Cătălin Vlaicu, aflat cu Naţionala României la Mondialele 3x3 din China.
Echipa pregătită de Florin Nini şi Bogdan Bălănică a pierdut ultimul joc disputat în deplasare cu BC SCM Timişoara, scor 76-93, dar între timp şi-a completat lotul cu americanul Drew Brandon, care va debuta cu acest prilej. De partea cealaltă, formaţia sibiană vine în oraşul de la Dunăre pe val după ce s-a impus în weekend la Tg. Mureş, scor: 74-68 cu BC Mureş. Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de două ori, formaţia condusă de Dan Fleşeriu impunându-se de fiecare dată: 78-64 la Galaţi şi 85-80 la Sibiu. Situaţia din clasament a celor două combatante: Phoenix – locul XI cu şase puncte (5 jocuri) respectiv BC CSU Sibiu – locul V cu 11 puncte (7 jocuri).
Partida va fi condusă de Bogdan Podar, Dragoş Nicolae, Şerban Raşoga iar comisar FRB a fost desemnat Mircea Martiş şi va fi transmisă pe canalul Digisport.
Cu o singură victorie din cele cinci meciuri disputate în acest sezon, echipa gălăţeană are mare nevoie de victorie pentru a reintra în lupta pentru prima parte a clasamentului.
„Sibiul este o echipă bună care este pe val,vine după cîteva victorii şi are jucători individuali foarte buni. Este un meci important pentru noi pe care vrem să îl cîştigăm, mă bucur că am reuşit să aducem şi noi încă un jucător de care sunt mulţumit şi cu siguranţă ne va ajuta, mai avem câteva probleme de lot, însă vom da totul să câştigăm în faţa propriilor suporteri.  Îi aşteptăm cât mai mulţi alături de noi pentru că avem nevoie de susţinerea şi încurajarea lor pentru a obţine o victorie necesară şi extrem de importantă”, a declarat tehnicianul de la Phoenix, Florin Nini.

Din nou cu Steaua

De la ora 20.00 va avea loc duelul la fileu Arcada Galaţi - Steaua Bucureşti, partida contând pentru turul din faza a II-a a Cupei României la volei masculin. Echipa gălăţeană are de luni un nou antrenor principal în persoana bulgarului Martin Stoyev, cel care a pregătit campioana Tomis Constanţa, care s-a desfiinţat între timp. Cele două echipe s-au duelat sâmbăta trecută în campionat, partida terminându-se cu 3-1 după mai bine de două ore de joc, rezultat la care sperăm şi astăzi.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi