03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ploaia care a căzut în mai multe reprize înainte şi în timpul meciului prevestea bogăţie echivalentă cu puncte la fotbal. Grig a revenit pe banca Oţelului tot la un joc cu Pandurii, după ce s-a despărţit de gruparea roş-alb-albastră tot cu echipa olteană. Tehnicianul cel mai iubit în oraşul nostru s-a întors şi odată cu el norocul pare că şi-a întors faţa spre echipa noastră. Aşa cum se anticipa, meciul a avut un ritm bun, fără perioada de tatonare obişnuită şi faze de poartă. Prima ocazie am trecut-o în contul oaspeţilor, Sîrghi (min.10) a pierdut uşor o minge, Răduţ a scăpat singur spre poarta gălăţeană şi a şutat peste. Replica Oţelului nu s-a lăsat mult aşteptată, peste cinci minute Neagu a recentrat în careu dar lovitura de cap a lui Didi a fost reţinută de Mingote. Folosit în premieră ca titular, brazilianul Marquinos a demonstrat certe calităţi, mai întâi l-a pus la grea încercare cu un şut puternic pe golkeperul gorjean (min.16) iar apoi acţiunea lui (min.19) a fost respinsă în corner. Cea mai mare oportunitate de a deschide scorul s-a petrecut în min.28 când Iorga a  centrat din careu şi Paraschiv a reluat din 5-6 metri fără sorţi de izbândă. Pe final de repriză a fost rândul oaspeţilor să fie mai activi, mai întâi Grahovac a intervenit în extremis la lovitura liberă executată de Cristea pentru ca la ultima fază să obţină un penalti la duelul Voiculeţ -Sîrghi. Golkeperul Oţelului, aflat într-o seară excelentă, a reuşit să ghicească colţul pe care a executat Răduţ.
Repriza a doua s-a jucat pe contre niciuna dintre cele două combatante nemulţumindu-se cu situaţia de pe tabela de marcaj. Ocaziile au alternat la cele două porţi: Matulevicius (min.55), Iorga (min.57), Sîrghi (min.63), Nistor (min.66), Anton (min.78), Stromajer (min.83). Zeiţa Fortuna a surâs şi de data aceasta roş-alb-albaştrilor, Vancea (min.86), introdus inspirat de antrenorul Petre Grigoraş, l-a păcălit pe fundaşul Viera, care l-a „ciupit” în suprafaţa de pedeapsă, suficient ca centralul Haţegan să arate punctul cu var iar Iorga să transforme cu siguranţă spre bucuria întregului public din tribune. Este cea de-a doua victorie consecutivă pentru Oţelul din acest an. Să înceapă urcuşul.
FC Oţelul Galaţi - CS Pandurii Tg. Jiu 1-0 (0-0)
stadion Oţelul, spectatori: 5000
A marcat: Iorga (min.86 din lovitură de la 11 m)
Formaţii:
FC Oţelul: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovic - Neagu, Giurgiu, Paraschiv (min.64 Astafei) - Marquinhos (min. 70 Stromajer), Didi (min.78 Vancea), Iorga. Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Pandurii: Mingote - Unguruşan, Viera, Rada, Vlad - Nistor (min.81 Popin), Anton - Cristea (min.65 Nicoară), Voiculeţ, Răduţ (min.70 Al. Grigoraş) - Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
cartonaşe galbene: Ljubinkovic (min.39), Sîrghi (min.90+4) respectiv Rada (min.36)
Arbitru: Ovidiu Haţegan
Asistenţi: Valentin Avram şi Vladimir Urzică.


Articole înrudite