23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a remizat şi cu Astra
Oţelul a remizat şi cu Astra

Oţelul a început tare meciul cu Astra şi se părea că echipa giurgiuveană va avea un meci infernal. Era minutul 1 când Iulian Popa i-a pasat lui Cristea care a centrat în careu, dar Oros a salvat golul din piciorul lui Cernat. Câştigătoarea Cupei a trecut însă repede la cârma partidei. Alibec în minutul 11 şi Budescu în minutul 18 trec pe lângă gol. Yahaya, Laban, Enache şi De Amorim realizează faze în care jucătorii lui Selymes par simpli spectatori. Era minutul 20 când Enache îi pasează lui De Amorim care pătrunde în careu, îi trimite lui Alibec, iar atacantul revenit în primul 11 înscrie, 0-1. Gălăţenii par încremeniţi, dar Astra nu profită. De Amorim scapă singur în minutul 35, dar este blocat mai întâi de Hotoboc şi apoi de Murgoci. Leca cu o lovitură de cap în urma unei lovituri de colţ şi Cernat cu un şut din lovitură liberă de la 35 de metri încearcă timid să ameninţe poarta lui Lung, dar nu izbutesc decât să creeze dezamăgire în tribune. Cele două echipe merg la cabine cu scorul stabilit de Alibec în minutul 20. Oţelarii riscă totul după pauză. Karlik şutează aiurea în minutul 50 din poziţie bună, Leca trage peste poartă în minutul 55, iar Popa reia din voleu mult peste poartă în minutul 60. Astra îşi revine şi Alibec iroseşte ocazia meciului în minutul 61 când scapă singur cu Hotoboc, dar şutează incredibil pe lângă poartă. Meciul continuă într-un ritm susţinut, iar Astra rezistă deşi venea după meciul de Europa League cu Celtic. De Amorim îl ridiculizează din nou pe Murgoci în minutul 73, trimite în faţa porţii, însă Cucu are o intervenţie care i-ar face invidioşi pe Hummels sau Benatia şi îl blochează pe Enache. Finalul este interzis cardiacilor. Oţelul caută cu înfrigurare golul, dar Cristea trimite din voleu pe lângă poartă în minutul 80 o centrare a lui Brigido. Când se părea că nu se mai poate întâmpla nimic vine golul egalării. Cristea trimite o diagonală a la Gică Hagi, Stoian care abia intrase preia cam lung, mingea ajunge la Tudorie care nu intrase nici el de mult timp pe teren şi adolescentul de 18 ani aduce egalarea, 1-1. Astra încearcă să atace, dar Oţelul poate da lovitura, însă Cristea este suprins în offside. Oţelul - Astra se termină 1-1 şi echipa gălăţeană a demonstrat tuturor că nu este condamnată la retrogradare. Când le ţii în şah pe Petrolul şi Astra în meciuri consecutive înseamnă că ai potenţial. Oţelul i-a stricat debutul lui Narcis Răducan la Astra, dar a obţinut un egal cât o victorie.

Declaraţii:

Narcis Răducan - director general Astra: „Nu sunt mulţumit pentru că ne-am dorit victoria. Jucătorii au fost obosiţi după partida din Europa League cu Celtic. Am întâlnit un adversar pe care îl ştiam că se mobilizează bine când dă de greu şi astfel s-a scris istoria acestei partide".
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Am făcut o primă repriză modestă, dar echipa noastră a fost cu totul alta în partea secundă a disputei. Jucătorii noştri au evoluat formidabil în partea secundă, iar cu puţină şansă puteam chiar să câştigăm. Le mulţumesc atât jucătorilor cât şi suporterilor care au fost minunaţi astăzi. Cred că au început să creadă din nou în echipă".
Alex Tudorie – Oţelul: „Un gol binevenit. De la meci la meci jucăm tot mai bine şi spun că nu vom retrograda niciodată dacă jucăm tot la fel. Acest gol îmi dă încredere, dar în meciul următor voi da tot ce am mai bun chiar dacă voi intra pe parcursul meciului".
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Din păcate, am jucat timorat în prima repriză. Noi am început practic să jucăm din minutul 25. Dacă evoluam şi în prima parte ca în repriza secundă cred că reuşeam să câştigăm. Doi jucători tineri care au intrat pe parcurs au conlucrat pentru golul nostru. Repriza secundă am ţinut Astra în propriul teren ceea ce nu este puţin lucru".
Oleg Protasov - antrenor Astra: „Nu am reuşit să câştigăm deşi cred că meritam. Am condus jocul în prima parte, dar apoi ne-am complicat inutil. Din păcate nu reuşim să câştigăm şi acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu avem atacanţi apţi să intre în teren".

Formaţii:

Oţelul: Hotoboc 6 - Murgoci 5, Leca 6, Cucu 7, Popescu 6 - Karlik 6 (Tudorie 7), Helder 7 - Grădinaru 5 (Brigido 6), Cernat 7, Popa 4 (Stoian 7) - Cristea 6.
Astra: Lung 6 - Rus 6, Ben Youssef 6, Oros 6, Joazinho 5 - Yahaya 6 (Takayuki 5), Laban 6 – Enache 7, Budescu 6, De Amorim 7 - Alibec 6 (Florescu 5).


Articole înrudite