Campionatul Naţional de Clase a reuşit să strângă la Reghin peste 700 de perechi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, începând cu Timişoara, Arad, Salonta, Oradea, Satu Mare, Sighet, Suceava, Piatra Neamţ, Iaşi, Bacău, Bucureşti, Craiova, Piteşti, Rm.Vâlcea, Braşov, Sibiu, Cluj, Alba şi terminând cu Constanţa şi Galaţi. Au fost puse în joc 30 de titluri de campioni naţionali, la 5 clase de dans, începând de la clasa E (cea mai mică), D, C, B, şi terminând cu clasa A (cea mai mare), la şase categorii de vârstă, avându-i în prim plan pe cei mai mici (6-9 ani), continuând cu 10-11, 12-13, 14-15, 16-18 şi 19-35 de ani. O competiţie care a reunit cele mai valoroase perechi din ţară şi unde conform regulamentului FRDS se obţin cu 50% mai multe puncte decât la un concurs obişnuit. Cum era de aşteptat, la această competiţie a fost prezentă şi delegaţia Clubului de dans sportiv Fantezia Galaţi-Brăila, care după două zile de confruntări, a reuşit să se întoarcă acasă cu două titluri de campioni naţionali, două de vicecampioni, două locuri IV, un loc V şi un loc VI în finalele celor şapte competiţii la care au participat, astfel: Locul I şi campionă naţională la clasa B: secţiunea standard 16-18 ani, a devenit perechea Cristian Neculiţă - Giulia Iuraşcu iar la secţiunea latino 16-18 ani perechea Vlad Meşca - Anca Hortolomei;
Locul II şi vicecampioni naţionali au devenit perechile: Laurenţiu Levischi - Alina Negruş, la clasa D 14-15 ani şi Rareş Lefter - Maria Hârtopeanu, la clasa E 6-9 ani. Lângă podium, pe locul IV s-au clasat perechile Alexandru Daghie - Laura Teodorescu, la clasa B standard 14-15 ani şi Florin Sava - Miruna Stănilă, la clasa D 19-35 ani latino. Florin şi Miruna au recidivat şi la standard şi s-au clasat pe locul V la clasa D 19-35 ani, iar campionii de la clasa B 16-18 ani, Vlad cu Anca, s-au calificat şi în finala de standard, unde s-au situat pe locul VI.
„Încă un obiectiv îndeplinit. O performanţă care ne dă aripi, încredere în forţele proprii şi multe speranţe pentru viitor. La fiecare campionat am constatat că perechile nu trebuie pregătite numai pe linie de dans. Un factor foarte important este să putem să-i motivăm şi din punct de vedere emoţional. Din păcate, perechi foarte valoroase se pierd în titulatura concursului, iar emoţiile, în loc să fie constructive, sunt distructive, le toarnă plumb în picioare şi nu se mai pot concentra la ceea ce au de făcut, cu toate că tehnica o stăpânesc foarte bine. Cu timpul lucrurile se vor rezolva, dar din pacate în anii anteriori, dar mai ales anul acesta am fi putut obţine cel puţin încă trei, patru medalii. Cu acest campionat am închis sezonul competiţiilor importante, urmând să mai participăm până la finalul anului la concursurile naţionale cele mai apropiate. Pe plan internaţional, mai facem o deplasare la Viena, după care începem să pregătim minirevelionul Fantezia 2014-2015”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia.