23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a pierdut lamentabil la Craiova
Oţelul a pierdut lamentabil la Craiova

Hans Michael Weiss a încercat să pună două autocare în poartă în meciul cu CS Universitatea Craiova. Neamţul a părut că a găsit notiţele lăsate de Sorin Cârţu în urmă cu 10 ani, când a părăsit Oţelul, şi a imaginat o tactică tip „focul la ei". Halagian de Germania a trimis în teren un 11 cu 4 fundaşi şi 3 mijlocaşi defensivi: Milea, Cucu şi Karlik. În aceste condiţii, Craiova a trecut la timonă, dar cum pe banca oltenilor se află doi tehnicieni care au lipsit şi ei când s-a predat fotbalul ofensiv, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, a rezultat un fotbal penibil.
Prima ocazie a aparţinut Oţelului, dar Tudorie a reluat în minutul 14 cu umărul puţin pe lângă poartă centrarea lui Zaharia. Până la pauză se mai înregistrează 3 ocazii ale Craiovei şi nici una a oaspeţilor. Plopeanu a salvat în minutele 33 şi 37 în faţa lui Curelea şi Kai, iar Nuno Rocha a reluat peste în minutul 35. De partea cealaltă, fundaşii centrali ai Oţelului, Sipovic şi Miron, se întreceau în gafe şi degajări demne de campionatul judeţean. Repriza secundă începe cu o fază care ar fi trebuit să se dovedească decisivă în economia partidei. Era minutul 49 când Kai, colegul lui Varela în naţionala Insulelor Capului Verde, a avut o intrare nenderthaliană la Karlic şi a fost eliminat. Cristea a ratat imediat o ocazie uriaşă de singur cu portarul. Faptul că echipa sa trebuia să atace l-a încurcat pe Hans Michael Weiss. L-a ajutat Milea, care s-a accidentat şi i-a lăsat locul lui Adăscăliţei. Nu au trecut decât 4 minute şi brazilianul Craiovei, Madson, şutează fantastic de la 25 de metri şi înscrie un gol de poveste: 1-0. Tehnicianul Oţelului face două schimbări post pe post. Neamţul i-a trimis în teren pe Jula şi Ciftci şi i-a scos pe Tudorie şi Cristea. Oţelul a încercat să atace, dar nu a ştiut cum să o facă. Până la urmă meciul s-a încheiat cu victoria lui CS Universitatea Craiova, dar jocul prestat de echipa gălăţeană a fost o jignire adusă fotbalului. Fazele din final, când Ciftci a fost eliminat pentru un gest golănesc, şi pasa greşită a lui Adăscăliţei au spus totul despre ce a jucat Oţelul luni seară. Un joc fără orizont şi fără nicio noimă, ceea ce arată cam ce face tehnicianul venit din Filipine la antrenamente. Weiss a preferat să-i lase acasă pe Iulian Popa, Grădinaru, Helder şi Brigido pentru că i-a considerat nepregătiţi şi a jucat cu unii jucători care au făcut saltul de la liga a 3-a în primul eşalon! Ce să mai spunem despre faptul că Dan Popescu este rezerva lui Murgoci!?
Oţelul a pierdut pentru că antrenorul ei nu a pregătit decât o partitură defensivă, se pare singura pe care o cunoaşte cât de cât. Hans Michael Weiss nu face cinste fotbalului german şi se pare că va ajunge la soţia sa, în Japonia, mai repede decât credea. Este greu de crezut că germanul care are alură de hangiu din secolul XIX va lua loc pe banca Oţelului în partida de sâmbătă cu CFR Cluj.

Declaraţii:
Hans Michael Weiss: „Gazdele au obţinut un succes norocos. Nu este posibil să primeşti gol de la 25 de metri când ai un om în plus. Am pierdut, dar sperăm să învingem sâmbătă CFR Cluj".
Emil Săndoi - antrenor Universitatea Craiova: „Am obţinut o victorie meritată. Cred că am controlat jocul până la eliminarea lui Kai, după care a trebuit să ne retragem. Cu toate acestea, am reuşit să marcăm şi am obţinut un succes care ne era necesar ca aerul".

Formaţii
CS. Universitatea Craiova: Bălgrădean 6 - Achim 6, Kai 2, Izvoranu 5 (Acka 6), Vătăjelu 6 - Brandan 5, Madson 7 (Pleşan 5) - Băluţă 4 (Târnăcop 5), N.Rocha 6, Bancu 5 -Curelea 5.
Oţelul Galaţi: Plopeanu 6 - Cojoc 6, Sipovic 4, Miron 4, Murgoci 3 - Karlic 5, Cucu 6 - Milea 4 (Adăscăliţei 4), Cristea 3 (Ciftci 2), Zaharia 5 - Tudorie 5 (Jula 4).


Articole înrudite