23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea face schimbări în lot
CSM Dunărea face schimbări în lot

CSM Dunărea vrea să fie iarăşi ce a fost şi mai mult decât atât. Echipa gălăţeană a ratat obiectivul pe care şi l-a propus înainte de disputarea Cupei României, calificarea în finală. Faptul că a disputat primul meci cu SC Miercurea Ciuc, echipă care avea să şi câştige competiţia, i-a dezavantajat pe elevii lui Kari Rauhanen. Dunărenii au demonstrat ceea ce pot cu adevărat abia în partida cu Progym Gheorgheni. În urma turneului au fost trase nişte concluzii, iar lotul de jucători va suferi modificări.
Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea, a declarat: „Dacă avem în vedere că au fost primele două meciuri oficiale, nu putem spune că suntem dezamăgiţi de ceea ce am văzut. Echipa este încă în formare. Au venit mulţi jucători, iar modificările nu se vor opri aici. Nu suntem mulţumiţi de jucătorii finlandezi care au sosit la propunerea antrenorului Kari Rauhanen. Avem 3 cehi care s-au pregătit toată săptămâna trecută cu noi şi pe care i-aţi vazut în partida cu soldaţii canadieni. Cred că îi vom legitima până la ora meciului cu Progym Gheorgheni, programat la finalul acestei săptămâni. Până atunci trebuie formate liniile ca jucătorii să se cunoască mai bine între ei. Vom păstra 6 stranieri, dar între aceştia se vor afla maxim 2 finlandezi. Suntem în negocieri cu austriecii Oliver Stesinger şi André Lakos pentru ca aceştia să continue la noi. Sunt hocheişti extrem de valoroşi şi păstrarea lor necesită un efort financiar considerabil. Stesinger şi Lakos sunt de departe cei mai valoroşi stranieri care au trecut pe la Galaţi. Pot fi comparaţi cu străinii care evoluează la Corona şi SC Miercurea Ciuc. Dacă vor accepta condiţiile noastre, vom face o echipă puternică, care ar putea să dispute finala campionatului".
CSM Dunărea redevine încet, dar sigur, o forţă a hocheiului românesc. Cu răbdare şi abnegaţie, Dunărea poate scrie istorie pentru sportul gălăţean. Hocheiul este un sport foarte spectaculos, iar suporterii aşteaptă ca Dunărea să urce în ierarhia internă chiar şi până în vârf. Corona şi SC Miercurea Ciuc sunt primele două echipe la ora actuală, dar lucrurile se pot schimba până la finalul sezonului. Dunărea şi Steaua pot produce multe surprize, iar numele viitoarei campioane pare deocamdată imposibil de pronosticat. Dacă Stesinger şi Lakos vor rămâne la Galaţi, Dunărea poate realiza o performanţă importantă în acest sezon.


Articole înrudite