23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Două medalii de aur cu „marca” Fantezia la Bucureşti
Două medalii de aur cu „marca” Fantezia la Bucureşti

Sala Apollo din Capitală a fost gazda celei de-a V-a ediţii a concursului naţional de dans sportiv Cupa „Contesina”. Planificat în două zile de concurs, organizatorii au reuşit să aducă peste 500 de perechi din toate colţurile ţării. O competiţie reuşită din toate punctele de vedere, mai ales că printre organizatori s-a numărat şi Primăria Sectorului 3, iar ajutor au primit din partea Direcţiei Pentru Sport a Municipiului Bucureşti, Federaţia Sportul Pentru Toţi şi ca partener media a fost Digi Sport. Cum se anunţa o competiţie destul de grea, conducerea Clubului Fantezia a hotărât să facă deplasarea la acest concurs cu 6 perechi care au obţinut: două locuri I şi un loc V în finală, două locuri VII şi un loc IX în semifinală astfel:
Cristian Neculiţă - Giulia Iuraşcu s-au impus categoric la openul standard 16-35 ani, iar perechea Rareş Vădana - Tea Neculae, la openul de 8 dansuri 6-11 ani şi-au depăşit toţi concurenţii fără probleme; Iustin Boroş - Francesca Ragea au terminat competiţia clasei E 10-11 ani pe locul V, iar Eduard Ragea - Ruxandra Alexandrache şi Florin Drăgan - Mara Lazăr au terminat competiţiile clasei D 12-13 ani, respectiv openul 8 dansuri 6-11 ani, pe locul VII.
„Multe perechi prezente în cele două zile de concurs şi ca de obicei perechile pe care le antrenez au fost din nou în plutonul fruntaş. Am mai fi putut să ne întoarcem acasă cu cel puţin o medalie, dar din păcate lui Silviu Boanţă, înaintea concursului i s-a făcut rău şi Miruna Ibrian, partenera lui, s-a străduit pe ringul de dans din toate puterile să-l acopere, dar nu a fost suficient. În schimb, mă bucură foarte tare faptul că nu a renunţat la concurs şi aşa au reuşit să ajungă până în semifinală şi să ocupe locul IX. Dacă la Cristi şi Giulia mă aşteptam la un rezultat bun, la Rareş şi Tea am avut mari emoţii pentru că îmi doream un rezultat bun la prima lor participare, mai ales că ei dansează împreună de câteva luni, au luat locul I. Vom avea o toamnă foarte, foarte fierbinte mai ales că urmează internaţionalul de la Braşov, unde perechea Mihai Paraschiv - Diandra Illeş va reprezenta România la Campionatul European de standard rezervat tineretului (16-18 ani), Cristian Neculiţă şi Raul Faliboga împreună cu partenerele lor vor dansa WDSF Youth şi adulţi standard, plus celelalte perechi care ne dorim enorm să confirme rezultatele bune obţinute până acum în clasele lor de dans”, ne-a declarat Andreea Adam.


Articole înrudite