23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medalii gălăţene la Trofeul Danubius
Medalii gălăţene la Trofeul Danubius

În perioada 12-14 septembrie 2014 s-a desfăşurat în organizarea Federaţiei Române de Badminton, CS Universitatea Galaţi şi CS Siderurgistul Galaţi, la sala Siderurgistul, competiţia de badminton „Trofeul Danubius", aflată la ediţia a XV-a. Este pentru prima dată când competiţia a fost dedicată seniorilor, ceea ce a provocat interesul tuturor sportivilor seniori din Romania, prezenţi în număr mare la acest turneu. Sportivi din Bacău, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Craiova şi Galaţi au disputat meciuri spectaculoase, încântând spectatorii prezenţi într-un număr neaşteptat de mare pentru acest sport, ceea ce ne arată că badmintonul devine din ce în ce mai cunoscut datorită muncii şi rezultatelor sportivilor urbei noastre.
Vedeta competiţiei a fost Filimon Collins (Sp. Stud. Bucureşti), care deşi are doar 16 ani dovedeşte o valoare incontestabilă, el reuşind să câştige două finale (simplu masculin şi dublu masculin) şi să o piardă la mare luptă pe cea de-a treia, la proba de dublu mixt.
Sportivii gălăţeni de la CSU Galaţi au înregistrat rezultate foarte bune prin: Ionuţ Grădinaru, care a câştigat proba de dublu masculin (alături de Filimon Collins) şi a ocupat locul 3 în proba de simplu masculin, Cătălina Simionescu, finalista la dublu mixt (alături de acelaşi Filimon Collins) şi perechea Florin Tudor / Cosmin Panfil care au urcat pe treapta a treia a podiumului la dublu masculin. „Este primul turneu al acestui sezon şi au fost prezenţi toţi sportivii deoarece au dorit să vadă rezultatele pregătirii din vară. În ce ne priveşte, stăm bine, sunt mulţumit în general de evoluţia elevilor mei, dar aştept mai mult de la fete pentru turneele următoare, astfel încât la finala Campionatului Naţional ce va fi la sfârşitul lui noiembrie la Timişoara să câştigăm şi să aducem în Galaţi cât mai multe medalii", ne-a declarat antrenorul Dorel Badiu. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi a oferit câştigătorilor cupe şi medalii.
Următorul turneu pentru seniori va fi în perioada 10-12 octombrie la Bucureşti, în organizarea clubului Sportul Studenţesc.


Articole înrudite