23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea a mai achiziţionat doi austrieci
CSM Dunărea a mai achiziţionat doi austrieci

CSM Dunărea are fason. Echipa de hochei a clubului condus de Mihai Brandabur îşi propune să ajungă în elita sportului cu pucul de la noi din ţară. Pentru acest lucru au fost transferaţi 4 jucători finlandezi şi vor mai sosi 2 austrieci. Pe bancă se va afla Kari Rauhanen, tehnicianul care a cucerit titlul cu Corona Braşov.
„Sezonul acesta avem aşteptări mari. Am transferat 4 jucători finlandezi. Al cincilea nu a mai venit din motive personale. Este vorba despre Pasi Hirvonen. Sunt pe drum, în schimb, 2 jucători austrieci pe care sperăm să-i putem folosi în meciurile din Cupa României. Unul dintre cei 4 finlandezi, Vile Eskelinen, şi-a rupt mâna şi nu va putea juca. Mai avem 2 jucători accidentaţi, Bogdan Neagoş care a suferit o entorsă la picior şi Joszef Adorjan care are o întindere la inghinali. Toţi jucătorii sunt valizi şi vor încerca să facă o figură cât mai frumoasă la prima competiţie oficială din acest sezon", a declarat Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea.
La rândul său, Kari Rauhanen, antrenorul CSM Dunărea, a declarat: „Am ales Galaţiul pentru că îmi plac provocările. Am primit mai multe telefoane din Galaţi şi am fost impresionat de ceea ce se doreşte aici. Există un proiect cu perspective frumoase aici. Anul trecut mi-am dat seama ce înseamnă liga naţională şi Liga MOL, astfel că sunt pregătit să o iau de la capăt cu altă formaţie. Deşi Corona a rămas cea mai puternică formaţie din ţară, noi vom încerca să o învingem. În ceea ce priveşte meciurile din Cupă putem să câştigăm grupa, dar putem în acelaşi timp să ne clasăm pe ultimul loc".
CSM Dunărea s-a putut pregăti pe gheaţă încă de la începutul lunii august, ceea ce nu s-a mai întâmplat de dinainte de 1989. Cele 5 săptămâni de cantonament se pot dovedi foarte importante în ceea ce se va întâmpla pe tot parcursul sezonului. Veteranul echipei gălăţene, Cătălin Geru, a mărturisit că a nu făcut o astfel de pregătire nici pe vremea când juca la Steaua. Dunărea are în lot 6 stranieri şi 8 jucători veniţi de la Gheorgheni şi Miercurea Ciuc. Cum Dunărea întâlneşte în primul meci din Cupa României, SC Miercurea Ciuc, ambiţia foştilor jucători de la Ciuc va fi foarte mare.
Attila Goga, de la Dunărea Galaţi, a declarat: „Va fi un meci aprig împotriva Ciucului. Vrem să învingem chiar dacă îi întâlnim pe prietenii şi foştii noştri colegi. Sunt  convins că şi ei vor evolua cu mare ambiţie împotriva noastră. Sper să jucăm finala Cupei României. În campionat cred că ar fi bun şi locul 3 pentru primul sezon. Este foarte greu să cucerim titlul sezonul acesta. Am venit la Galaţi pentru că m-am înscris la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi pentru că aici există un proiect frumos. Vom lupta să readucem Galaţiul în elita hocheiului românesc".
După două sezoane modeste, CSM Dunărea promite să facă spectacol atât în Cupă cât şi în campionat. Întrecerile Cupei României debutează, astăzi, la ora 16.30, cu partida Sportul Studenţesc - Corona Braşov, urmată la ora 19.30 de partida CSM Dunărea Galaţi - SC Miercurea Ciuc. Intrarea în patinoarul artificial este liberă.


Articole înrudite