24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Oţelul a început promiţător partida de la Botoşani. Era minutul 2 când Iorga i-a pasat lui Dică, care a fost jenat de un adversar în careul mic, dar arbitrul cu nume de personaj al lui Mircea Eliade, Dima, nu a făcut nimic. Gălăţenii au prins curaj şi în minutul 7 Iorga i-a pasat lui Matondo, însă atacantul pentru care s-au luptat atât de mult Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă pare un comic picat întâmplator pe teren. Oţelul continuă să fie periculoasă, însă Hamroun trage aiurea din poziţie bună. Gazdele nu avuseseră nicio ocazie clară până în minutul 15. Botoşenenii ameninţă cu adevărat poarta în minutul 16, când Hotoboc respinge greu şutul lui Roşu. Portarul oaspeţilor le dă emoţii colegilor săi un minut mai târziu, când boxează ciudat un balon pe care putea să-l reţină. FC Botoşani forţează înscrierea golului, dar Oţelul pândea momentul favorabil. Cucu îi trimite o pasă excelentă lui Iorga, care scapă pe contraatac, driblează un adversary, dar şutează cu stângul paralel cu poarta. Ocazia reprizei este ratată de gazde în minutul 30, când Bâtin nu ajunge o centrare şutată a lui Martinus. Danci şutează periculos în minutul 31, dar Hotoboc respinge greu. Un minut mai târziu, Matondo este lansat de Cernat, dar şutează ca un copil de 12 ani şi mingea se duce mult pe lângă poartă. Oţelul mai ameninţă de 2 ori poarta adversă până la pauză prin Cernat şi Hamroun, dar tabela de marcaj rămâne neschimbată. Oţelul putea să conducă după 45 de minute în care a avut mai multe ocazii decât echipa gazdă. Gălăţenii încep mai bine şi partea secundă, iar un jucător al gazdelor se află aproape de autogol la centrarea lui Hamroun. Gazdele deschid scorul după un corner. Croitoru, introdus în teren după pauză, a reluat cu capul, iar bolta sa ajunge în poarta unui Hotoboc greoi şi nehotărât. 1-0 pentru FC Botoşani. Mai trec 10 minute până când Oţelul să înceapă să atace hotărât poarta adversă. Mai întâi Miron reia pe lângă poartă după un corner executat de Cernat. Apoi Solomou şutează formidabil de la 18 metri, iar Curileac salvează incredibil. Oţelul reuşeşte să egaleze în minutul 69. Hamroun recuperează o minge, îi pasează lui Cernat, care şutează, Curileac scapă mingea din braţe şi Hamroun înscrie simplu, 1-1. FC Botoşani încearcă să replice, însă N\'Gadeu trimite în transversală după o nouă ezitare a lui Hotoboc. Ultimele 10 minute aparţin Oţelului. Mai întâi Solomou a trimis un şut pe colţul scurt reţinut de portarul advers. Apoi, în minutul 82, Cernat trimite un şut centrare în locul unei pase spre un coechipier demarcat. Tudorie are ocazia să devină eroul echipei sale în minutul 84, dar trimite peste poartă dintr-o poziţie favorabilă! Gălăţenii termină partida în 10 oameni după ce Hamroun este eliminat pentru o talpă pusă pe fruntea unui adversar. FC Botoşani-Oţelul se termină 1-1, iar echipa gălăţeană scapă printre degete o victorie care ar fi reprezentat aur pentru fosta campioană.

Formaţii:
FC Botoşani: Curileac 5 - Patache 4, N\'Gadeu 5, Tincu 5, Faug 5 - Vasvari 5, Danci 5 (Croitoru 7), Roşu 6 - Martinus 6 (Svichy 5), Batin 5 (Hadnagy 6), Rousell 6.
Oţelul: Hotoboc 4 - Solomou 7, Miron 6, Cucu 6, Murgoci 6 -Helder 6, Dică 7 - Iorga 6, Cernat 6 (Popa), Hamroun 7 -Matondo 4 (Tudorie 5).

Declaraţii
Leo Grozavu – antrenor FC Botoşani: „Nu pot fi mulţumit, pentru că nu am câştigat. Se vede lipsa de experienţă a celor mai mulţi dintre jucători. Nu traversăm o perioadă prea bună. Până la urmă şi un punct este mai bun decât niciunul”
Florin Marin - antrenor Oţelul: „Cred că rezultatul este nedrept. Am avut ocazii mai clare şi mai multe decât gazdele. Aveam mare nevoie de victorie, dar chiar şi cu acest punct rămânem în cursa pentru salvare. Avem nevoie de victorii în meciurile cu CSMS Iaşi şi Rapid. Trebuie să dăm totul pentru a câştiga aceste partide”


Articole înrudite