23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jucătorii Oţelului cred în salvarea de la retrogradare
Jucătorii Oţelului cred în salvarea de la retrogradare

Oţelul a plecat încărcată de optimism în Antalya. Echipa gălăţeană încearcă să devină o familie, iar Tibor Selymes trebuie să încerce să găsească cea mai bună formulă de echipă. Florin Cernat şi Cristian Cristea, doi dintre cei mai buni jucători în tur, sunt hotărâţi să aibă o primăvară fructuoasă.
„La munte am avut parte de multă alergătură şi zăpadă. Cantonamentul din Poiană a fost bazat pe pregătirea fizică. Toţi băieţii s-au comportat foarte bine, ceea ce ne dă speranţe pentru retur. Marea noastră problemă a fost în turul campionatului condiţia fizică. În ceea ce-i priveşte pe jucătorii nou sosiţi, nu pot să mă pronunţ deocamdată. Nu am jucat decât două partide de verificare şi încă nu-mi dau seama de ceea ce pot ei să ofere. În Antalya ne vom da seama de valoarea jucătorilor care au venit. Eu îl ştiu doar pe Jugurtha, care mi-a fost coleg în Turcia şi l-am recomandat conducerii. Este un jucător rapid şi tehnic şi cred că se va integra rapid la noi în echipă. În retur îmi doresc să câştigăm cât mai multe meciuri şi să rămânem în prima ligă. Sunt trist pentru că am aflat că domnul Adamescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Normal că nu ne pică bine, dar trebuie să ne vedem de treaba noastră. Dacă ar fi rămas în libertate, ne puteam întâlni cu dânsul şi cred că ne putea oferi încurajări. Eu am încredere că în retur vom obţine mult mai multe puncte decât în tur. Vom marca mai mult şi vom obţine mai multe puncte. Vă asigur de acest lucru”, a declarat Florin Cernat.
La rândul său, Cristian Cristea a explicat: „A fost un cantonament greu, pentru că ne-am încărcat bateriile pentru retur. A fost cumplit, dar sunt convins că această perioadă ne va folosi foarte mult. Acum suntem liniştiţi pentru că suntem cu banii la zi şi ne putem gândi doar la fotbal. Suntem deja cu gândul la partida cu Dinamo din prima etapă. Eu sunt bucuros că au fost transferaţi mulţi vorbitori de franceză şi am cu cine să dialoghez. Jucătorii care au venit s-au integrat foarte bine. Trebuie ca relaţiile de joc să fie cimentate şi atunci totul va fi mult mai bine pentru noi. Nu mă sperie concurenţa, pentru că voi fi nevoit să-mi ridic nivelul prestaţiilor pentru a putea să joc titular. Antrenorul va alege formula de joc şi important este ca jucătorii care vor intra în teren să dea tot ce au mai bun pentru ca echipa să câştige. Returul se anunţă încins şi va trebui să evoluam la cel mai înalt nivel pentru a ne salva. Toate meciurile vor fi pentru noi pe viaţă şi pe moarte. Sper ca în cantonamentul din Antalya să prindem încredere şi să ne întoarcem în formă maximă pentru dificilele bătălii care vor urma. Nu mi-am propus un anumit număr de goluri în retur. Eu vreau să marchez cât mai multe goluri şi să-i fac pe suporteri fericiţi. Sper, de asemenea, să-i facem bucurii şi patronului Dan Adamescu, care este încercat în aceste momente.”
Cuplul Cernat - Cristea a fost principala armă ofensivă a Oţelului în turul campionatului. În retur cei doi vor fi ajutaţi de jucători ofensivi precum Matondo, Jugurtha Hamroun sau Iorga, care nu figurau în lotul gălăţenilor în prima parte a campionatului.


Articole înrudite