23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au venit Simona Halep şi Irina Begu
Au venit Simona Halep şi Irina Begu

Echipele României şi Spaniei au intrat în ritmul de competiţie pentru marele meci care va avea loc sâmbătă şi duminică. Ultimele au sosit vedetele României, Simona Halep şi Irina Begu. Cele două jucătoare au părut conectate la meci. Cele două şi-au revenit după obositorul turneu de Grand Slam de la Melbourne şi se antrenează intens pentru a se obişnui cu suprafaţa din patinoarul artificial.
„Meciul cu Spania este foarte dificil, pentru că adversara noastră are experienţă mare la acest nivel. Jucătoarea numărul unu a Spaniei în acest meci este Garbine Muguruza, care m-a învins în singurul meci pe care l-am disputat împotriva ei. Sper să îmi iau revanşa şi România să învingă Spania. Publicul ne va ajuta să ne calificăm în premieră între primele 8 echipe ale lumii”, a declarat Simona Halep.
La rândul ei, Irina Begu a spus: „Am avut o săptămână bună la Melbourne, dar acum trebuie să mă concentrez pentru meciul cu Spania. Ne aşteaptă o partidă dificilă, pentru că am schimbat suprafaţa şi pentru că Spania este o echipă foarte puternică. Sunt hotărâtă să fac tot ceea ce este posibil pentru a învinge, indiferent dacă voi evolua la simplu sau la dublu.”
Atmosfera din echipa României este excelentă şi se vede că jucatoarele sunt prietene între ele. Faptul că formează o familie le va ajuta foarte mult pe tenismenele care o au căpitan nejucător pe Alina Tecşor. În această seară va avea loc dineul oficial, care se desfăşoară de fiecare dată cu 2 zile înainte de primele partide. La manifestare vor participa, pe lângă componentele celor două echipe, directorul executiv al ITF, Kris Dent, preşedintele Federaţiei Spaniole de Tenis, Fernando Fernandez Lareda, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, cei trei arbitri - Denise Parnell (Marea Britanie), Carlos Ramos (Portugalia) şi Anja Vreg (Slovenia) -, precum şi oficialităţi locale, în frunte cu city-managerul Aurel Vlaicu. Pe lângă oficialul ITF şi cei doi preşedinţi de federaţii vor lua cuvântul şi căpitanii nejucători Alina Tecşor şi Conchita Martinez. Jucătoarele celor două echipe vor face schimb de cadouri, iar în final se vor face fotografii.


Articole înrudite