23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Simona Halep și colegele sale sunt hotãrâte sã obținã victoria și calificarea în prima grupã a Cupei Federației
Simona Halep și colegele sale sunt hotãrâte sã obținã victoria și calificarea în prima grupã a Cupei Federației

Timpul a trecut incredibil de repede și meciul România - Spania stã sã înceapã. Echipa coordonatã de Florin Șipoș a fãcut eforturi uriașe pentru ca patinoarul sã arate ca o adevãratã arenã de tenis. Au fost renovate intrãrile, vestiarele, toaletele, au fost aranjate camere pentru conferințele de presã și a fost amenajat și un Centru Media. Suprafața de joc a a fost adusã din Austria și va rãmâne a Galațiului. Instalația de iluminat a fost adusã de la București. Totul aratã la superlativ, iar jucãtoarele celor douã echipe sunt extrem de mulțumite de condițiile oferite de cãtre organizatori. Simona Halep, Garbine Muguruza, Irina Begu nume importante ale circuitului WTA, vor putea fi vãzute  pe viu de cãtre norocoșii care au mai apucat bilete pentru cele douã zile de regal tenisistic. Atmosfera din cele douã tabere este optimistã.
Interesul în jurul partidei este foarte mare, iar reprezenatanții administrației locale iau în calcul instalarea unui ecran uriaș pe platoul din fața Mall -ului. Meciurile de sâmbãtã încep la ora 13:00, în timp ce partidele de duminicã debuteazã la ora 12:00. Partidele din prima zi vor fi precedate de festivitatea de deschidere, la care și-a anunțat sosirea și președintele României, Klaus Iohannis.

Declarații

Simona Halep - România: „Mã bucur cã mã întorc la Galați, un oraș de care mã leagã amintiri frumoase. Aici am participat la multe turnee pe vremea când eram junioarã. Sunt pregãtitã sã fac meciuri bune și sper și cu ajutorul publicului sã reușim sã învingem. Eu mã simt foarte bine în echipã. Suntem la noi acasã și trebuie sã ne impunem. Eu mã simt bine în salã și chiar dacã Muguruza m-a învins în singura noastrã partidã, sper sã îmi iau revanșa. Am fãcut trecerea de la Melbourne la suprafața de aici și cred cã m-am acomodat. Spania este o echipã foarte puternicã, dar noi jucãm acasã și trebuie sã câștigãm. Mã simt capabilã sã aduc douã puncte pentru România. Îl așteptãm și pe domnul președinte Iohannis sã ne bucurãm împreunã pentru victoria României.”

Irina Begu: „Rezultatele obținute la Melbourne îmi dau multã încredere. Sper ca sâmbãtã și duminicã sã joc cel mai bun tenis al meu. Sper sã pot aduce 2 puncte pentru România. Este o mândrie pentru noi sã jucãm pentru România și în fața fanilor noștri. Aș putea sã mã întâlnesc cu Larra Arruabarena, partenera mea de dublu de la Melbourne, care îmi este prietenã, dar acest lucru nu mã va împiedica sã o înving.”

Conchita Martinez - cãpitan nejucãtor Spania: „Este clar cã România este o echipã foarte bunã, pentru cã o are în componențã pe Simona Halep, a 3-a jucãtoare a lumii. Cred în același timp cã și noi avem o echipã foarte puternicã și am venit aici sã ne luptãm și sã dãm tot ce avem mai bun pentru a învinge. Echipa noastrã are o istorie în spate și chiar dacã s-au schimbat generațiile, cred cã trebuie sã menținem ridicatã ștacheta performanțelor. Tenisul spaniol este sus și nu avem voie sã lãsãm garda jos.”

Garbine Muguruza – Spania: „Cred cã fiecare meci din Cupa Federației este important. Noi abia așteptãm sã jucãm pentru țara noastrã. Nu cred cã locul din clasamentul WTA este important. În Cupa Federației se luptã pentru fiecare punct și orice rezultat este posibil. Cred cã va fi un meci foarte dificil pentru noi, pentru cã evoluãm acasã la românce. Eu spun cã va fi un spectacol frumos. Nu conteazã cã am învins-o pe Simona Halep în ultima noastrã partidã. De data aceasta va fi un alt meci. Eu sunt pregãtitã pentru o partidã pe cinste. Sã vedem ce va fi.”


Articole înrudite