Cu bune şi rele, evenimentul sportiv al ultimilor an a avut loc vineri la Patinoarul Dunărea, în organizarea EC Boxing şi a Primăriei Galaţi. Gala, care a început cu o mică întârziere, a oferit publicului gălăţean prezent în număr apreciabil în tribune şi meciuri slabe dar şi unele de un nivel ceva mai ridicat. Printre personalităţile prezente în oraşul nostru s-au numărat Leonard Doroftei, preşedintele FR Box, Rudel Obreja, persoane din staff-ul IBF, WBO sau WBC. Announcer-ul a fost Cabral Ibacka.
Cristian Ciocan şi-a păstrat centura europeană la categoria grea
Main-eventul galei desfăşurate vineri seara la Patinoarul Dunărea a făcut toţi banii. Cu o oră înainte de miezul nopţii, pe ring au urcat Cristian Hammer Ciocan şi ucraineanul Oleksiy Mazikin. După intonarea imnului României de către Alexandra Ungureanu, sala a erupt pur şi simplu. Pugilistul originar din Pechea a avut destule emoţii la început, dar, ca un profesionist adevărat, a reuşit să le depăşească. Cristi a controlat partida iar multe dintre loviturile sale l-au zdruncinat pe Mazikin. De altfel, după o astfel de lovitură încasată în plex, ucraineanul nu a mai putut continua lupta iar cei din staff-ul său au decis să arunce prosopul înainte de cea de-a VII-a repriză. Spre satisfacţia şi în uralele întregii asistenţe, gălăţeanul şi românul Cristian Ciocan a câştigat prin abandon şi a reuşit să-şi păstreze centura de campion european la categoria grea.
„Mi-am îndeplinit visul, am boxat în sfârşit acasă, mă simt excepţional, aşa cum am anunţat, a fost un meci pe cinste. Publicul a fost extraordinar, incredibil, şi cu ajutorul lui visul meu a devenit realitate. Mazikin a fost un adversar foarte puternic, am fost mai bun şi am câştigat. Am întâlnit un pugilist foarte experimentat, am stabilit cu antrenorul meu să facem un meci de 12 reprize dar tinereţea şi-a spus cuvântul şi am terminat mai repede. Staff-ul meu a fost foarte mulţumit de organizare şi condiţiile oferite şi vom reveni cu plăcere la Galaţi”, a declarat Ciocan.
Pecheanul va susţine următorul meci în mai sau iunie, adversarul urmând să fie ales dintr-o listă lungă: Rusen Shacaev, Robert Helenios, Bulet etc. „Eu vreau să ajung cât mai sus”, a declarat Cristian Ciocan, care în urma acestei victorii a urcat pe locul VII -VIII mondial. Campionul european a fost provocat de conaţionalul nostru Bogdan Dinu, între cei doi există o mai veche rivalitate dar Ciocan a considerat pe bună dreptate că el a ajuns la un alt nivel în acest moment şi nu a acceptat.
În celelalte partide s-au înregistrat rezultatele: Polina Pencheva (Bulgaria) b.p. Natalia Smirnova (Rusia), la categoria semi-uşoară; Klara Svensson (Suedia) b.p. Kremena Petkova (Bulgaria), la categoria uşoară WBC Silver belt; Giulian Ilie (România) b.p. Peter Erdos (Ungaria), la semi-grea; Noel Gevor (Germania) KO Slavomir Selicky (Slovacia), la semi-grea; Manuel Charr (Germania) b.Ab. Yakup Saglam (Turcia), categoria grea WBC Internaţional Silver şi Alexander Alekseev (Rusia) b.p. Garrett Wilson (SUA)
Mihai Leu premiat şi respectat
Invitatul de onoare al manifestării de la Galaţi a fost Mihai Leu, primul campion mondial la profesionist din România. Pe 22 februarie s-au împlinit 16 ani de când Leu a cucerit centura mondială, el fiind premiat de organizatori şi aplaudat de întreaga asistenţă pentru întreaga sa carieră. De-asemenea, primarul Marius Stan a fost premiat pentru sprijinul oferit în organizarea galei de reprezentanţii forului continental prezenţi în sală. Din păcate, au existat şi lucruri tipic româneşti. Cel puţin hilar ni s-a părut modul în care s-a şters ringul, folosindu-se prosoape chinezeşti ce păreau achiziţionate de la magazinul din colţ.