25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Florina Chirilov a dirijat prima victorie a României
Gălăţeanca Florina Chirilov a dirijat prima victorie a României

Liga Europeană la volei feminin a debutat în weekend, când s-au desfăşurat partidelor din primele turnee. Echipele din grupa C, România, Ungaria, Grecia şi Slovenia, s-au duelat la Nyiregyhaza (Ungaria). Tricolorele conduse de Bogdan Paul, cu multe jucătoare absente din cauza accidentărilor, au început slab cu două înfrângeri dar şi-au salvat onoarea în ultima zi când au învins echipa gazdă. La meciul cu Ungaria o evoluţie foarte bună şi un rol important la obţinerea victoriei l-a avut coordonatoarea Florina Chirilov, jucătoare legitimată la CSU Galaţi, echipă nou promovată în Divizia A1. România a înregistrat rezultatele: 0-3 cu Grecia, 0-3 cu Slovenia şi 3-0 cu Ungaria şi se poziţionează pe locul trei în clasamentul grupei.
„Am avut probleme mari de sănătate, cred că am mâncat ceva ce nu mi-a priit şi am avut nevoie de perfuzii să-mi revin. În aceste condiţii, nu am putut să-mi ajut echipa la primele două meciuri. Cu Ungaria totul a fost ok şi mă bucur că am spart gheaţa. Acum ne cunoaştem adversarele şi vom încerca să mai obţinem şi alte victorii”, ne-a declarat gălăţeanca Florina Chirilov.
Cel de-al doilea turneu va avea loc în perioada 10-12 iunie la Megalopolis în Grecia. Din lotul României face parte şi Ana Maria Berdilă, o gălăţeancă get beget, campioană naţională cu Volei Alba Blaj.


Articole înrudite