22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gabi Călinescu, preşedinte antrenor FC Universitatea Galaţi: "O calificare de moral necesară pentru echipă"
Gabi Călinescu, preşedinte antrenor FC Universitatea Galaţi: "O calificare de moral necesară pentru echipă"

Cupa României la fotbal feminin a programat miercuri majoritatea partidelor din faza 16-imilor de finală. „New FC Universitatea Galaţi” s-a deplasat la Tulcea unde a întâlnit pe Zimbrul, formaţie ce activează în Liga a III-a. A fost un meci nebun, cu o evoluţie interesantă a scorului, gazdele au condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2, dar „panteruţele” s-au autodepăşit, au revenit au preluat conducerea, iar în prelungiri s-au descătuşat şi au obţinut o calificarea miraculoasă în primele 16.
„Un meci frumos, ambele echipe au luptat de la egal la egal pentru calificare. Din nou am jucat în primul 11 cu multe junioare şi de data asta am apelat şi la jucătoare de la fosta echipă satelit. Avem junioare talentate şi dacă în perioada de iarnă vom transfera jucătoare cu experienţă vom arăta altfel. O calificare dorită şi muncită, la meciul nostru s-au marcat cele mai multe goluri şi multe dintre ele au fost frumoase. Sincer să vă zic nu ştiu dacă mai eram în stare să mă întorc acasă dacă pierdeam calificarea, o calificare de moral necesară pentru echipă. Mai avem două meciuri şi după tragem linie şi ne gândim la play-out”, ne-a declarat preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabi Călinescu.
Rezultat final: Zimbrul Tulcea - FC Universitatea Galaţi 5-7 după prelungiri (2-1, 4-4). Au marcat pentru „panteruţe”: Sfetcu 3 goluri, Grecu din penalti, Condrea, Chiriac, Bobocea. 11-le de start pentru echipa gălăţeană: Mădălina Grecu - Nicoleta Coman, Diana Stoian, Adelina Crăciun, Mihaela Russen - Georgiana Munteanu, Georgiana Bobocea, Alexandra Condrea, Ioana Sfetcu - Adelina Chiriac, Simona Năstase. Au mai intrat: Rianna Tăune, Beatrice Ghibirgiu. Gălăţencele vor disputa următorul joc, pe 21 noiembrie, în Liga 1, pe stadionul Dunărea, de la ora 11.00, cu Femina Baia Mare.


Articole înrudite