23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fotbalul de plajă va fi la înălţime şi în 2015
Fotbalul de plajă va fi la înălţime şi în 2015

Beach football sau fotbalul de plajă prinde din ce în ce mai mult şi în România. Unul dintre promotorii acestui frate mai mic al sportului rege este Marius Cosoreanu. Preşedintele clubului Junior a organizat primele competiţii în Galaţi în 2013. Echipa naţională a României a disputat chiar un meci demonstrativ la plaja Dunărea. Anul trecut competiţiile au luat o şi mai mare amploare. În cadrul Federaţiei Române de Fotbal a luat fiinţă şi Comisia de Fotbal de plajă, care îl are ca vicepreşedinte pe... Marius Cosoreanu. Acesta nu a stat cu mâinile în sân şi a organizat prima ediţie a campionatului naţional de fotbal de plajă. Faza Judeţeană s-a disputat pe plaja Dunărea pe un teren special amenajat, iar turneul final a avut loc la Mamaia. 2015 se anunţă un an şi mai interesant din perspectiva competiţiilor de Beach-football.
Marius Cosoreanu, vicepreşedintele Comisiei de Fotbal de Plajă, ne-a declarat: „Va fi a treia vară în care vom încerca să organizăm competiţii mai interesante decât în anii trecuţi. Federaţia Română de Fotbal este extrem de interesată de aceast sport şi cum eu fac parte din comisia care se ocupă de această disciplină, sunt obligat să contribui la ascensiunea acestui frate al fotbalului. Trebuie să avem mai multe terenuri, atât în Galaţi, cât şi în ţară. Am solicitat sprijinul Primăriei şi avem promisiuni că administraţia locală va fi alături de noi în organizarea unor competiţii foarte interesante. Vreau să angrenăm cât mai mulţi tineri în aceste acţiuni, pentru că această disciplină li se adresează lor în cea mai mare măsură.”
Marius Cosoreanu îşi doreşte ca a doua ediţie a Campionatului Naţional de Fotbal de plajă să aibă parte de o participare mult mai numeroasă decât anul trecut.
Fotbalul de plajă este religie în Brazilia, ţara unde a fost jucat pentru prima oară. Această disciplină poate deveni o alternativă la fotbalul mare pe timpul verii, când poate fi practicat şi în România. Unele dintre golurile marcate în beach football sunt mult mai spectaculoase decât cele înscrise în sportul unde Messi şi Cristiano Ronaldo sunt adevăraţi zei.


Articole înrudite