23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul mai transferă 3 jucători
Oţelul mai transferă 3 jucători

Oţelul nu a încheiat campania de transferuri. În aceste condiţii, Yulu Matondo şi Mohamadou Sissoko nu reprezintă ultimele achiziţii ale echipei de la Dunăre în această iarnă. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu vor să mai transfere câţiva fotbalişti, pentru ca Tibor Selymes să aibă şi o bancă de rezerve cu jucători valoroşi.
Cristi Munteanu, team manager Oţelul Galaţi, a declarat: „Suntem una dintre cele mai active echipe pe piaţa transferurilor până acum. Am adus 4 jucători de valoare, care cred eu că ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Suntem în discuţii şi cu alţii, iar suporterii să ştie că achiziţiile nu s-au încheiat. Suntem în grafic până acum, pentru că am dorit să avem 3 jucători noi la startul cantonamentului montan şi până acum avem 4.”
Ceilalţi nou sosiţi, în afară de Matondo şi Sissoko, sunt Altama şi Iorga. Conducerea vrea să mai transfere încă 3 jucători, dintre care unul va fi sigur fundaş dreapta. Totul este ca banii din drepturile TV să intre cât mai repede.
În ceea ce priveşte cantonamentul din Antalya, care debutează pe 3 februarie, a fost stabilit programul meciurilor. Astfel, Oţelul va întâlni pe 5 februarie divizionara secundă austriacă LASK Linz, pentru ca pe 8 februarie să dea piept cu Dinamo Batumi din Georgia. Echipa de la Dunăre va avea apoi pauză de jocuri până pe 12 februarie, când va întâlni Karpat Lvov, penultima clasată din prima liga ucraineană. Fosta campioană îşi va încheia partidele de verificare pe 14 februarie, când va disputa două partide. Lotul va fi împărţit pentru partidele cu FC Jurmala (Letonia) şi Diosgyori VTK, formaţie care a terminat turul campionatului Ungariei pe locul 3. Cele 5 partide de verificare îl vor ajuta pe Tibor Selymes să cristalizeze primul unsprezece. Campionatul Ligii 1 se reia pe data de 20 februarie. Oţelul va juca pe 21 februarie pe teren propriu cu Dinamo. Până atunci mai este însă mult şi pregătirea pe care o vor face în această iarnă jucătorii lui Selymes este foarte importantă pentru randamentul pe care îl vor da jucătorii gălăţeni în primăvară. Oţelul are încă şanse să evite retrogradarea, însă îndeplinirea obiectivului depinde de mai mulţi factori. Dacă va fi stabilitate financiară, echipa de la Dunăre poate avea un parcurs de excepţie, care să-i permită să evolueze şi în sezonul următor pe prima scenă a fotbalului românesc.


Articole înrudite