23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Nini – manager Phoenix: “Sezonul acesta vrem în play-off!”
Florin Nini – manager Phoenix: “Sezonul acesta vrem în play-off!”

Phoenix a fost una dintre revelaţiile sezonului trecut în liga naţională de baschet. Deşi era nou promovată echipa gălăţeană a ocupat locul 9 şi a fost aproape să se califice în play-off. Conducerea clubului îşi doreşte mai mult în acest sezon şi pentru acest lucru a transferat patru americance şi două românce care fac parte din lotul naţional.
Florin Nini – manager Phoenix Galaţi: ,,Echipa de fete a fost considerată surpriza campionatului. Baschetul feminin gălăţean revenea după 14 ani în prima ligă şi obiectivul nostru era salvarea de la retrogradare, însă fetele au avut o evoluţie peste aşteptări. Am fost aproape de a prinde play-off-ul. Pe final de campionat am avut 3 accidentări importante care au slăbit forţa echipei noastre. Am întărit lotul. Am păstrat 99% din jucătoarele românce ceea ce este foarte important plus că am adus acasă o jucătoare crescută şi formată la noi, Gabriela Necula. Încercăm să readucem acasă jucătoarele gălăţene care au făcut performanţă şi la alte echipe. În acest an obiectivul este clar accederea în play-off. Dacă ajungem acolo este clar că nu ne oprim. Dacă vom avea şansa să ocupăm primul loc, fiţi siguri că nu o vom refuza.Trebuie să avem însă, răbdare să construim o echipă pentru că avem în lot multe jucătoare tinere care nu ştiu ce înseamnă să te baţi la primele locuri. Nu suntem adepţii unor rezultate spectaculoase care să fie urmate de o cădere în gol. Suntem adepţii paşilor mărunţi. Investiţia noastră nu vizează doar jucătoarele străine ci şi baschetbalistele române. Pot să vă spun că avem 7 gălăţence în lot. Faţă de anul trecut am adus 4 jucătoare americance în loc de 3. Am realizat acest lucru datorită negocierilor şi renegocierilor contractelor tuturor jucătoarelor. Am semnat cu toate jucătoarele românce din sezonul trecut cu excepţia Florentinei Ardeleanu care însă dacă va rămâne alături de noi va trebui să accepte noul contract. Tocmai de aceea am transferat-o pe Gabriela Cursaru, coordonatorul echipei naţionale. Mai avem jucătoare pe aceasta poziţie. Andra Ionescu se află în recuperare după operaţie şi ni se va alătura pe 25 august. În ceea ce le priveşte pe americance am transferat baschetbaliste în funcţie de bugetul pe care l-am avut. Am fi dorit să aducem jucătoare şi mai bune, dar nu puteam să le oferim salariile pe care le doreau. Americancele trebuie să demonstreze că sunt peste jucătoarele românce. Bugetul nostru este de 155.000 de euro cu 20.000 mai mult decât anul trecut. Sper să reuşim să depăşim şi performanţa de anul trecut."
Phoenix se va pregăti până pe 26 august în Galaţi după care va urca la Sf. Gheorghe pentru pregătirea centralizată. Echipa gălăţeană va susţine acolo 3 partide de verificare, două cu echipa locală şi una cu Olimpia Braşov. După terminarea cantonamentului formaţia gălăţeană va participa la un turneu la Alexandria alături de echipa locală, CSM Târgovişte şi echipa BC Ruse (Bulgaria).


Articole înrudite