24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Cernat nu ştie ce va face din vară
Florin Cernat nu ştie ce va face din vară

Oţelul vrea să încheie campionatul cu încă două victorii. Acest obiectiv este însă foarte dificil de îndeplinit pentru că echipa de la Dunăre va juca în ultima etapă la Tg. Mureş, pe terenul liderului ligii 1. Chiar dacă jucătorii sunt hotărâţi să facă meciuri bune cu Universitatea Cluj şi ASA, gândurile componenţilor lotului cât şi ale antrenorului Florin Marin zboară spre ceea ce va fi din vară încolo. 

Florin Cernat a declarat: „Este mare păcat că se termină campionatul, pentru că noi ne-am intrat în formă abia la jumătatea returului. Asta este însă viaţa şi trebuie să mergem înainte. Mai am două meciuri cu Oţelul, după care voi pleca într-o vacanţă cu familia. După ce mă întorc din vacanţă mă decid încotro mă voi îndrepta. Am oferte, dar vreau să mă gândesc bine, pentru că am ajuns la o vârsta la care nu hotărăsc numai pentru mine ci şi pentru familia mea". 

Florin Marin, antrenor Oţelul, a declarat: „Nu pot să mă bucur în totalitate de rezultatele echipei, pentru că suntem retrogradaţi. Pot să fiu însă mulţumit de faptul că am demonstrat că Oţelul are potenţial. Dacă echipa va continua în liga secundă, eu sunt dispus să rămân pe bancă. Totul este însă ca persoanele aflate în conducerea Oţelului să mă dorească în continuare".

Este evident că Florin Cernat nu va continua cu Oţelul în liga secundă. Decarul gălăţenilor are oferte atât din Liga 1, cât şi din străinătate. La cum joacă la ora actuală, Cernat poate evolua la aproape orice echipă importantă din Europa. 

În ceea ce-l priveşte pe Florin Marin, tehnicianul gălăţenilor a demonstrat că poate fi antrenorul de care Oţelul are nevoie. Cel poreclit Flocea a reuşit să obţină mai multe puncte cu echipa gălăţeană decât a strâns echipa cu Weiss şi Selymes. Nu toţi jucătorii din lotul gălăţenilor au rămas să lupte până la capăt. Altama, Brigido şi Murgoci au părăsit echipa de la Dunăre. Aceştia i s-au alăturat lui Matondo, la serviciile căruia s-a renunţat cu mai mult timp în urmă. Dacă Altama, Murgoci şi Matondo au dezamăgit, Brigido ar fi meritat mai multe şanse. Portughezul nu a fost agreat nici de Tibor Selymes, nici de Florin Marin. Lotul pe care Oţelul îl va folosi din vară încolo va fi cu mult diferit faţă de cel actual. Baza o vor constitui tinerii formaţi în propria pepinieră, cărora li se vor adăuga, probabil, 3-4 jucători experimentaţi. Abraham, Miron, Moglan, Stoian, Tudorie, Tătar vor forma osatura, ce va fi completată cu câţiva fotbalişti căliţi în luptele din liga secundă. Până la începutul sezonului viitor mai este, iar echipa gălăţeană mai are de susţinut două meciuri din campionatul actual. Primul va fi chiar sâmbătă, de la ora 16:00, cu Universitatea Cluj. 


Articole înrudite