03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Debutul lui Tase pe teren propriu nu a adus şi victoria scontată. Roş-alb-albaştrii au avut ritm în primele 45 de minute, când şi-au creat câteva ocazii importante. Din păcate, lipsa de concentrare pe faza ofensivă ne-a costat. Argentinianul Viglianti a deschis scorul în min. 18, după ce a primit o pasă cu câlcâiul de la Pena şi lucrurile decurgeau conform planului. Costin a executat o lovitură liberă în min. 22, de la 35 de metri, dar ghiuleaua sa a trecut peste poartă. Peste alte trei minute, veteranul Oţelului a avut un atac prin imprudenţă asupra lui Alibec iar Dică a transformat cu siguranţă lovitura de pedeapsă şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Oţelarii nu au acuzat şocul şi au urmat momente de presiune în careul Viitorului. Cele mai clare situaţii de a marca s-au consumat în min. 33, când centrarea lui Râpă a fost reluată de Vigli cu capul în transversală iar peste alte cinci minute, Pena şi-a imitat colegul. La reluare, Bruce a fost introdus cu forţe proaspete dar Alibec (min. 49) a scăpat singur dar nu l-a putut învinge pe Brăneţ, care a intervenit în extremis cu piciorul. Inkango a creat panică în careul oaspeţilor dar „copiii” lui Hagi au fost gata gata să dea lovitura în min. 68 după un 1-2 Alibec - Iancu, dar ultimul a luat bara la ţintă. Finalul a aparţinut gălăţenilor, care au mai irosit o dublă ocazie în min. 87, când noul intrat, Punosevac, scăpat singur, a încercat un lob ce a fost respins din apropierea liniei porţii de fundaşul Toşca, care apoi s-a interpus şi pe traiectoria şutului lui Inkango.
Declaraţii:
Gheorghe Hagi - patron Viitorul Constanţa: „Sunt mulţumit, cum să nu fii mulţumit când joci cu Oţelul în deplasare, campioana României, când vezi că în prima repriză am avut multă şansă. Cu puţin noroc, dacă era ziua noastră norocoasă, puteam să câştigăm la bara lui Iancu, aşa cum alte meciuri le-am pierdut în ultimele minute, la Chiajna şi la Gaz Metan. Am obţinut un punct. Oţelul este o echipă puternică, cu mare experienţă, dar le-am făcut faţă, ceea ce bine. Căpătăm experienţă, arătăm că merităm să fim acolo. Suntem în Liga I şi suntem fericiţi cu toţii”.
Alejandro Viglianti - jucător Oţelul: „Sunt supărat că iar n-am reuşit să câştigăm cele trei puncte. În prima repriză am avut două bare, alte 4-5 ocazii de gol, la fel şi în cea de-a doua. Cred că meritam victoria, dar asta e, mingea nu vrea să intre în poartă, trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe. Echipa a demonstrat că  joacă fotbal, avem atitudine dar pur şi simplu nu marcăm”.
Viorel Tănase - antrenor FC Oţelul: „A fost un meci pe care ne-am dorit să-l câştigăm, aşa ne-am propus, am dominat, ne-am creat situaţii de a marca, dar lipsa de concentrare la finalizare ne-a privat de un rezultat pozitiv. Sincer, îmi pare rău pentru acest semieşec, eu am mare încredere în acest grup de jucători. Avem nevoie de sprijin din partea tuturor, pentru că numai împreună putem face rezultate. Am văzut unde s-a greşit, vom face o analiză, dar suntem bărbaţi şi mergem la Severin să recuperăm punctele pierdute. Suntem în zona nisipurilor mişcătoare şi îmi doream ca acest meci să fie o rampă de lansare pentru viitoarele victorii”.
FC Oţelul Galaţi - Viitorul Constanţa 1-1 (1-1)
stadion Oţelul, spectatori: 6.000
Au marcat: Viglianti (min. 18) respectiv Dică (min.26 din penalti)
Formaţii:
FC Oţelul: Brăneţ - Râpă, Perendija, Costin, Ljubinkovic - Neagu, Giurgiu - Iorga (min. 82 Punosevac), Viglianti (min. 70 Băjenaru), Stromajer (min.46 Inkango) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.
Viitorul Constanţa: Vâtcă - Mladen, Bejan, Larie, Turcu (min. 57 Toşca) - Onicaş, Dică (min. 69 Vaştag), Lazăr - Iancu, Alibec (min. 86 Albu), Chiţu. Antrenor: Cătălin Anghel.
cartonaşe galbene: Costin (min.25), Pena (min.34 şi min. 90±1), Neagu (min.52), Perendija (min.74) respectiv Alibec (min. 43), Mladen (min.65), Vâtcă (min. 90)
cartonaş roşu: Pena (min. 90+1)
Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti)
Asistenţi: Micloş Nagy (Cluj -Napoca) şi Adrian Ghinguleac (Bucureşti)


Articole înrudite