18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la CE Nataţie
David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la CE Nataţie

David Popovici a obţinut calificarea în finala probei de 400 m liber din cadrul CE de Nataţie de la Roma la chiar prima participare din carieră. Înotătorul momentului nu va participa însă la marea finală, el alegând să se retragă, notează hotnews.ro.
Calificat cu al patrulea timp în finala de la 400 m liber, David a ales să se retragă, motivul invocat fiind acela al oboselii acumulate, conform gsp.ro. Popovici a concurat mult în această perioadă, iar proba la care tocmai a obţinut calificarea în finală este oricum una epuizantă.
Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, confirmă pentru TVR retragerea lui David Popovici şi precizează că decizia le-a aparţinut în exclusivitate sportivului şi antrenorului său, Adrian Rădulescu.
David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Nataţie de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar şi în cea de 200 m liber.
Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Nataţie, el reuşind să se impună în probele de 100 şi 200 m liber.
De-a lungul Campionatului Mondial de Nataţie un singur sportiv reuşise să câştige probele de 100 şi 200 m liber de la aceeaşi ediţie.
Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanţă se numeşte Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediţia din acel an a competiţiei a fost găzduită de Belgrad.


Articole înrudite