25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea va debuta în Liga Mol în Ungaria
CSM Dunărea va debuta în Liga Mol în Ungaria

Campionii de la CSM Dunărea Galaţi şi-au reluat pregătirea la mijlocul săptămânii trecute. Sub conducerea antrenorului principal Marius Trandafir, cei 15 jucători au efectuat doar antrenamente fizice pe terenul sintetic şi în sala de forţă, instalaţia de gheaţă nefiind încă pornită la Patinoar. Luni a fost efectuată vizita medicală iar de săptămâna viitoare se va pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la Miercurea Ciuc. Deocamdată, la antrenamente sunt prezenţi doar jucătorii români. Niciunul dintre jucătorii străini din sezonul trecut nu mai face parte din lot, însă conducerea clubului negociează pentru aducerea unor noi hocheişti.
„Mai trebuie câţiva jucători, pentru că, după cum ştiţi, intrăm şi la Liga Mol şi acolo e o ligă foarte tare şi nu ajung 15-20 de jucători. De asta mai trebuie să aducem câţiva jucători, care să facă performanţă aici, la Galaţi, şi la echipă, şi care pot să ajute”, a declarat Szabolcs Szocs, component al echipei campioane.
CSM Dunărea Galaţi va avea parte de un sezon foarte încărcat, cu meciuri în patru competiţii: Cupa României, Cupa Continentală, Liga Naţională şi Liga Mol, competiţie în care dunărenii au fost admişi în premieră. Primele meciuri oficiale vor avea loc în luna septembrie. În cursul după-amiezii de luni s-a tras la sorţi programul pentru Liga Mol, care în sezonul 2016-2017 aduce la start 12 echipe: 8 din Ungaria, 3 din România şi una din Serbia. Campioana României va debuta în Ungaria cu o serie de patru jocuri: 9-10 septembrie şi 12-13 septembrie. Primul joc la Galaţi se va disputa pe 18 septembrie cu Fehervari Titanok, urmat de încă trei pe 24, 25 şi 29 septembrie tot la Patinoarul Dunărea. Primul duel românesc va fi Corona Braşov - CSM Dunărea, pe 30 septembrie. Ultimul joc din acest an va fi pe 30 decembrie la Debrecen, urmând ca Liga Mol să se termine pe 4 februarie 2017 cu partida de la Galaţi CSM Dunărea - Debrecen.


Articole înrudite